fbpx

FAQ

U ovoj sekciji su na jednostavan način dati odgovori na sva česta pitanja, a u Pravilniku i detaljni uslovi učešća.

Šta je Serbia Business Run?

Serbia Business Run je serija poslovnih trka na 5 km, koje se održavaju u najvećim poslovnim centrima Srbije i predstavljaju najveći sportsko-kompanijski događaj u našoj zemlji. Serija okuplja 10.000 zaposlenih iz više od 600 kompanija koje posluju na teritoriji naše zemlje.

Ideja ovog jedinstvenog tim bilding događaja jeste spajanje zaposlenih van radnog mesta, promovisanje zdravih životnih stilova i promocija trčanja kao otpimalnog načinu rekreacije za modernog zaposlenog čoveka. Pravo učešća na trkama imaju svi zaposleni iz kompanija koje posluju na teritoriji Republike Srbije.

Ko sme učestvovati?

Na SERBIA BUSINESS RUN seriji trka pravo učešća imaju sva pravna lica koja posluju na teritoriji Republike Srbije (domaće i strane kompanije sa fanšizama na teritoriji RS):

 1. Kompanije iz privatnog sektora
 2. Preduzetnici
 3. Javna i komunalna preduzeća
 4. Fakulteti, škole, instituti i sve obrazovne ustanove
 5. Udruženja građana
 6. Sportski klubovi
Ko ne sme učesvovati?

Na SERBIA BUSINESS RUN seriji trka ne smeju učestvovat:

 1. Sportisti kao članovi sportskih klubova, već samo u svojstvu zaposlenih u kompanijama koje rade (npr Petar Petrović ne može nastupiti kao član  “BRC Gym”, a može ako je zaposlen kao trener, menadžer ili slično u “BRC Gym DOO”).
 2. Maloletne osobe
 3. Osobe koje nisu zaposlene u kompaniji za koju žele da nastupe
Kako da prijavite vaš kompanijski tim?

3 SUPER LAKA KORAKA DO PRIJAVE

#1 REGISTRACIJA: Kapiten tima (glavni trkač, HR, office menadžer…) registruje svoj nalog u sistem za prijavu, čime otvara nalog za svoju kompaniju. Nakon registracije, sa kreiranim podacima, kapiten se uloguje u sistem za prijave.

#2 REZERVACIJA: Na tabu Rezervacije, za svaku trku na kojoj želite da učestvujete, kapiten tima unosi broj učesnika i trku na koju prijavljuje kolege. Za svaku rezervaciju, sistem automatski kreira predračun.

#3 PRIJAVA TAKMIČARA: Nakon što ste izvršili rezervaciju, takmičare možete prijaviti na dva način: 1) Putem mikrosajta: Za svaku rezervaciju, sistem kreira link do mikrosajta. Pošaljite link svim kolegama koji su zainteresovani za učešće na trci da popune svoje podatke (ime i prezime, veličinu majice i slično). 2) Ručno popunjavanje: Kapiten tima dodaje ručno svoje kolege koji su zainteresovani za učešće na jednoj ili više trka.

Bez brige, detaljno upustvo se nalazi u samom sistemu za prijavu, a uvek možete pozvati i naš korisnički servis za podršku.

Šta ako nemam poslovni mejl?

Poslovni mejl dokazuje da ste zaposleni u firmi. Ukoliko nemate poslovni mejl, pošaljite nam izjavu vaše firme da ste zaposleni u istoj. Dovoljno je da nam predstavnik vaše firme pošalje u mejlu da ste vi zaposleni u firmi.

Kada je moja prijava validna?

Samim činom registracije na sistem i prijavom vaših takmičara rezervisali ste određeni broj mesta za vaše kolege. Međutim, TEK NAKON UPLATE sredstava na naš račun, a po predračunu koji vam registracioni sistem šalje, vaša prijava je validna i našem timu ste dali zeleno svetlo za pripremu vaših startnih paketa. Ukoliko vaša kompanija, zbog svojih internih procedura, nije u mogućnosti da uplatu izvrši u naznačenom roku ali ipak želi da nastupi na našim događajima, NEOPHODNO JE DA NAM UČEŠĆE POTVRDITE PUTEM MEJLA.

Koji je minimalni, a koji maksimalni broj takmičara u timu?

Svaka kompanija može prijaviti minimum jednog predstavnika na trci dok gornja granica nije definisana. Svi prijavljeni ispred jedne kompanije čine jedan tim. U takmičenju za timske nagrade učestvuju samo kompanije sa tri ili više članova.

Izmene članova vašeg tima?

Sve izmene (dodvanje novih članova tima i izmena postojećih članova tima) u vašem timu moguću su do nedelju dana pred početak trke iz SBR serije. Tada kompletno zatvaramo prijavni sistem za bilo koje izmene i šaljemo startnu listu i brojeve na izradu.

Sve izmene koje želite da napravite u poslednjoij nedelji pred trku, tretiramo kao KASNE IZMENE.

KASNE IZMENE članova tima ste u OBAVEZI da prijavite putem emaila, kako bi regularnost takmičenja bila postignuta. Ove kasne izmene beležiće se u finalnim rezultatima nakon trke i nakon perioda žalbi.

Za sve kasne izmene startni paket (ime na startnom broju, veličina i pol majice) ostaje isti kao pre zatvaranja prijavnog sistema.

Cena, način plaćanja i preuzimanje računa?

Cena startnine za vaš tim zavisi od vremena (datuma) vaše uplate, a ne od datuma registracije i rezervacije vaših mesta na trci. To znači da se cena na vašem predračunu menja u zavisnosti promene datuma nivoa cene. Za tačne datume promene cena pogledajte stranice Trka na koju se prijavljujete. Nakon svake rezervacije, prijavni sistem šalje KAPITENU predračun po kome je neophodno da izvršite uplatu. Tek nakon uplate obezbedili ste mesta i potvrdili učešće za vaše kolege u vašem timu. Ukoliko rezervaciju napravite u periodu ranih prijava, a uplatu NE IZVRŠITE do naznačenog datuma, sistem će vam automatski generisati NOVI PREDRAČUN SA NOVOM, VEĆOM CENOM startnine kao i novim rokom za plaćanje.

Ne stižemo na trku. Da li vršite povraćaj novca?

Ukoliko nakon uplate startnina odustanete od učešća kao kompanija, a trke se održe u najavljenom formatu, organizator NIJE U OBAVEZI da vam izvrši povraćaj novca. Ukoliko dođe do odustajanja jednog ili više članova tima, moguće je preneti startninu na drugu osobu, ali nije moguće izvršiti povraćaj novca. Organizator se obavezuje da vašoj kompaniji izradi onaj broj startnih paketa za koji je vaša kompanije izvršila uplatu, bez obzira na stvaran broj učesnika na trci.

Takmičarske kategorije i nagrade

Na trkama Serbi Business Run serije pobeđuju najbrži, ali i najzanimljiviji timovi.

Vaša kompanija može biti pobednik u jednoj od sledećih kategorija:

 

 1. Najbrža kompanija – najbrža 3 učesnika iz tima. Računa se zbirno vreme najbrža tri učesnika iz tima, bez obzira na pol.
 2. Najbrži kolega – učesnik sa najbržim postignutim vremenom.
 3. Najbrža koleginica – učesnica sa najbržim postignutim vremenom.
 4. NAJFIT #BEACTIVE kompanija (plaketu dodeljuje Olimpijski komitet Srbije) je kompanija sa najvećim brojem finišera na trci.
 5. Najhumanija kompanija – kompanija koja donira najviše novca za humanitarni cilj Serije.

 

Pored ovih standardnih kategorija na svakoj trci Serije moguće su i dodatne nagrade kao što su nagrade u kategoriji Najbržeg direktora ili za Najbrže medije. Pogledajte stranice pojedinačnih trka. 

Sve nagrade na trci su robne. 

Da li dobijamo timske majice za trčanje?

Majice obeležavaju tim. Kreirajte svoje dresove i budite prepoznatljivi na trci. Ideja trke je da budemo što šareniji i da ova vrsta uniformisanosti posluži vama kao tim bilding i promocija vaše firme. Naša preporuka je da trčite u majicama vaše kompanije, ali niste u obavezi.  Majice koje budete dobili u startnom paketu (ukoliko ste uplatu izvršili tokom perioda RANIH UPLATA) su majice koje će vam služiti kao majica za trening i uspomenu sa događaja.

Medicinska nega u toku trajanja događaja

Na trkama Serbia Business Run su uvek prisutna kola Hitne pomoći i medicinske službe koje su zadužene za brigu o učesnicima. Molimo vas da pre početka bavljenja fizičkom aktivnošću posetite sportskog lekara i proverite svoje zdravstveno stanje.

Osiguranje u slučaju povreda i krađe vaših stvari

Serbia Business Run ne preuzima odgovornost za moguće sportske povrede i/ili nestanak vrednih stvari. Pogledajte uslove učešća OVDE za detalje

Da li je organizovana garderoba i mesto za ostavljanje stvari?

Da, na svakoj trci Serbia Business Run serije postoje odvojeni prostor za presvlačenje za muškarce i žene (muška i ženska svlačionica). Vaše stvari možete ostaviti u Garderobi, a brigu o njima dok vi trčite vode naši volonteri.

Šta ako ne mogu da istrčim 5km?

Možete kombinovati trčanje i hodanje, nikakav problem! Možete prehodati celu stazu – važno je da budete aktivni! SERBIA BUSINESS RUN je pre svega tim bilding događaj u kojem učestvuju i svi zaposleni koji žele da budu aktivni i koji mogu da pretrče ili prepešaće stazu dugu 5km. Više od 30% učesnika naše serije nikada nisu trčali, ni učestvovali na nekoj trci.

POGLEDAJTE NAŠE PLANOVE ZA PRIPREMU OVDE