fbpx

HomeAktuelne vestiUncategorizedSchneider Electric Novi Sad Business Run 2024 – Pobednički tim Fakultet tehničkih nauka

Schneider Electric Novi Sad Business Run 2024 – Pobednički tim Fakultet tehničkih nauka

Prvi EXIT za zaposlene na Petrovaradinskoj tvrđavi bio je pravi spektakl! Više od 2500 zaposlenih iz 146 kompanija trčalo je sedmu godinu za redom na Novi Sad Buisness Run.u. Napravili smo prvu trail biznis trku i posle koje je sledela električna žurka na kojoj smo uz vatromet i zalazak sunca svi u glas pevali “I feel love”. Neverovatni osećaji!

Ove godine, najbrži tim bio je Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, sa ukupnim vremenom od 47:43. Drugo mesto zauzeo je Vojnotehnički institut (51:39), dok je treće mesto pripalo timu kompanije Fit Complete (53:55). Najbrži među muškarcima bio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, sa izuzetnim vremenom od 14:48. Najbrža žena bila je Jovana Mandić iz Vojnotehničkog instituta, koja je stazu savladala za 18:57.

Utisci su sjajni i ova količina ljudi govori da je događaj fenomenalan. Negde sam ovde i na domaćem terenu, tako da su očekivanja bila velika, i osećao sam odgovornost da opravdam titulu šampiona od prethodnih godina i to što smo treću godinu zaredom uspeli da kao tim budemo prvi. Drago mi je što su kolege primetile naše uspehe prethodnih godina, tako da smo ove godine došli u rekordnom broju. Volim ovaj tip terena, nije lagana staza, dinamična je, nismo se štedeli, ali iskreno, meni se svidela,” rekao je Dušan Krstić.

Želela bih da pohvalim fenomenalnu organizaciju ove godine, divno je bilo sve. Staza je veoma zahtevna ali izuzetno zanimljiva, i uspela sam da je savladam prvim mestom. Nadam se da ćemo se družiti ina narednim trkama u Nišu i Beogradu,” izjavila je Jovana Mandić

Najbrojnija kompanija na trci bila je Schneider Electric sa 274 finišera, koja je zasluženo proglašena i NajFit kompanijom.

Kao lider na polju održivosti, ali i tradicionalni učesnik Serbia Business Run-a, mi smo već treću godinu za redom deo ove veoma važne manifestacije kao naslovni sponzor. Zajedno težimo jedinstvenom cilju – da Schneider Electric Serbia Business Run do 2025. godine postane najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv” – izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Razvojnog Centra u Novom Sadu.

Trku je otvorio gradonačelnik Novog Sada, gospodin Milan Đurić:

“Videli smo veoma mnogo takmičara iz razlih kompanija, što privatnih, što javnih, ima predstavnika fakulteta, škola, udruženja, i drago mi je što je manifestacija za prvih šest godina prerasla Štrand i da su našli danas njihov dom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Mnogo mi je drago što se ovakva manifestacija održava baš u Novom Sadu, što jeste dokaz ono što smo radili od 2012. godine i dovođenja raznih fabrika u Novi Sad, i to su zaista stvari koje su dobre za Novi Sad i stvorili smo zaista dobru privredu, poslovnu klimu. Očekujem da će danas pobediti zdravlje, pobediti rekreacija”.

Pored naslovnog sponzora Schneider Electric, partneri događaja u Novom Sadu su Intersport, Ball Packaging, DDOR osiguranje, Toyo Tires i Heineken, koji su doprineli događaju kroz zanimljive aktivacije i poklone za učesnike.

Čestitamo svim učesnicima i pobednicima, veliko hvala volonterima, navijačima i kompanijama koje iz godine u godinu prepoznaju važnost pružanja aktivnog timbildinga svojim zaposlenima gde mogu biti #AktivniZajedno.

Nakon Novog Sada, serija se nastavlja u Nišu (5. septembra) i Beogradu (26. septembra).

Vidimo se na sledećoj trci!