fbpx

HomeAktuelne vestiInfo za učesnikeSeptembar je mesec aktivnih zaposlenih – novi termini trka Serbia Business Run serije!

Septembar je mesec aktivnih zaposlenih – novi termini trka Serbia Business Run serije!

Polako, ali sigurno maj je mesec novih početaka! Od 27. aprila dozvoljen je rad fitnes centara – vežbanje u zatvorenom, a od ponedeljka 4. maja i grupni treninzi na otvorenom! Eto prilike da se vratimo starim, dobrim navikama ili samo nastavimo gde smo stali. Mnogi od nas su vredno trenirali u celom ovom periodu – što kod kuće, što samostalno napolju, uz poštovanje distanci i drugih mera zaštite.

Bio je ovo svojevrstan test naše volje, discipline, samoanalize, edukacije – kako bismo otkrili od čega smo sazdani. Šta se promenilo u našem životu – bio to samo drugi ugao posmatranja ili potpuni zaokret u razmišljanju i radu – nije toliko važno. Ono što jeste, to je da smo pobedili. Sebe. Okolnosti. Doživljaj realnosti.

Trke Serbia Business Run u septembru

Sada je trenutak da objavimo: trke Serbia Business Run će se održati. U novim terminima, u sva četiri grada. Bilo je neizvesno, ali nismo se predali. Tu smo za vas. Da podržimo kretanje, trčanje, vežbanje – individualno i timsko. Naša vizija Aktivni zaposleni – Fizička aktivnost kao norma u kompanijama se nastavlja. Nema posustajanja.

Serija Serbia Business Run startuje ove godine u septembru. Evo kojim redosledom:

Novi Sad Business Run 3. septembra

Subotica Business Run 10. septembra

Niš Business Run 17. septembra

Belgrade Business Run 24. septembra

Na pitanje zašto je sport toliko važan kompaniji, dobar odgovor smo dobili iz Atlantic Grupe u razgovoru za naš sajt – Jedino zdravi zaposleni mogu biti produktivni zaposleni :

Zdravi, sposobni i vešti zaposleni lakše podnose sve nedaće i teškoće života, a isto tako, mnogo  će lakše obavljati radne zadatke. 

Silvia Šimunović, Atlantic Grupa

Kada su u pitanju očekivanja od učešća na našim biznis trkama, ona se zasigurno menjaju, ali verujemo da će zdravlje i fizička aktivnost sve to pobediti.

Očekivanja su nam (uz pobjedu 😊) da se što više zaposlenih aktivira taj dan, a onda da ostanu u trčanju cijeli život. Jer trčanje je baš to – aktivnost kojom se možemo baviti čitav život neovisno o godinama. 

Silvia Šimunović, Atlantic Grupa

Sa druge strane, šta nam poručuju Ambasadori Serbia Business Run trka, uspešni pojedinci koji redovno treniraju i inspirišu svojim primerom: zašto da krenemo sa trčanjem?

Baci mafin koji držiš u ruci, i izađi napolje da trčiš! Najveći korak koji možeš napraviti je da odeš u šumu i kreneš da trčiš. Nebitno kojom brzinom i koliko, samo trči i uživaj. U sportu se uvek nađe dobro društvo, prijatelji sa kojima možeš podeliti razna iskustva, i koji će te kasnije bodriti u tvojim uspesima.

Nenad Bogar, osnivač dizajn agencije Heavyform , triatlonac, Ironman, Ambasador Subotica Business Run 2020

Kada je u pitanju tajni recept za ispunjen život, ohrabruje nas Ildiko Fabo, sedmostruka državna prvakinja u biciklizmu, dvostruka državna prvakinja u poludugom triatlonu, Ambasador Subotica Business Run 2020:

Sledi svoje srce, budi svoj i idi putem istine, koliko god to bio težak put. Zašto da trče? Da upoznaju sebe, svoje granice, svoj um i svoje telo u raznim situacijama. I da ponovo dožive neku vrstu slobode, koja nam je bila prirodna kada smo bili deca. 

Ildiko Fabo

Poruka je jasna – bez puno razmišljanja – samo TRČITE.

Vidimo se na stazi.