fbpx

HomeUputstvo za korišćenje registracionog sistema

Uputstvo za korišćenje registracionog sistema

Poštovani kapiteni i kapitenke timova, pred vama je uputstvo za (1) registrovanje kompanije, (2) prijavljivanje zaposlenih (članova timova) i (3) kupovinu dodatnih usluga (plakete, stabla i drugo) na našoj platformi za registraciju učesnika na Serbia Business Run

Uputstvo smo vam omogućili kroz video uputstvo i detaljno pisano uputstvo.

Video uputstvo

Detaljno uputstvo

Osnovni koraci prilikom registracije su:

#1 REGISTRACIJA KOMPANIJE (TIMA): Kapiten tima (osoba koja administrira vašim nalogom, HR, office menadžer…) popunjava registracionu formu na sistemu za prijavu, čime otvara nalog za svoju kompaniju. Nakon registracije, sa odabranim pristupnim podacima, kapiten se loguje na sistem za prijave.

#2 REZERVACIJA: U admin panelu, nakon logina, kapiten tima rezrviše određeni broj mesta za svaku trku posebno. Za svaku rezervaciju, sistem automatski kreira predračun koji kapiten dobija na mejl adresu koju je uneo prilikom registracije.

#3 PRIJAVA TAKMIČARA: Nakon što ste izvršili rezervaciju mesta, takmičare možete prijaviti na dva načina: 1) Putem mikrosajta: Za svaku rezervaciju, sistem kreira link do mikrosajta. Pošaljite link svim kolegama koji su zainteresovani za učešće na trci da popune svoje podatke (ime i prezime, e-mail adresa i slično). 2) Ručno popunjavanje: Kapiten tima popunjava formular za svakog prijavljenog člana tima iz kompanije.

#1 Registracija kompanije (tima)

Kako biste prijavili članove vašeg tima, potrebno je prvo izvršiti proces registracije kompanije tj. tima. Nakon klika na dugme PRIJAVI SVOJ TIM, otvoriće vam se login stranica, potrebno je da kliknete na dugme Registruj se u gornjem desnom uglu nakon čega će vam se otvoriti sledeća strana:

U polje Email unesite vašu tj. adresu kapitena/ke (ovo je adresa kojom ćete se logovati na vaš nalog), odaberite šifru, zatim navedete ime i prezime kapitena – osoba koja će biti zadužena za komunikaciju sa nama, Ime kompanije – pun naziv kompanije koji će stajati na fakturi, iz padajućeg menija odaberite Tip kompanije, unesite adrsu sedišta kompanije, i grad, Naziv tima – ime pod kojim će svi vaši zaposleni nastupati i ostale podatke.

Prilikom unošenja telefona, molimo vas da navedete telefon osobe koja će komunicirati sa nama.

Tekst dobrodošlice biće poslat vašim kolegama koji se budu prijavljivali putem mikro sajta.

Ukoliko imate druge podakte za fakturisanje ili plaćanje za vašu kompaniju preuzima treće lice, čekirajte kvadratić Imam različitu adresu za naplatu i popunite podatke koji će stajati na fakturi.

Nakon što popunite sve podatke i prihvatite uslove prijave (obavezno čekirati kvadratić), kliknite na Sačuvaj.

Registracija kompanije se vrši samo jednom. Nije moguće registovati kompaniju sa istim PIBom više puta.

#2 Login

Ovim ste formirali nalog na portalu, a logovanje vršite unosom Email adrese i šifre koju ste odabrali. Ukoliko ste zaboravili lozinku, možete zatražiti novu.

Ukoliko želite da promenite kapitena, možete poslati zahtev našim programerima klikom na Promeni mejl, biće potrebno da unesete staru adresu (adresu prethodnog kapitena) i novu adresu (adresu osobe koja preuzima administraciju naloga). Nakon što na novu adresu dobijete povratnu informaciju da je kapiten izmenjen, možete zatražiti novu lozinku i ona će vam stići na novu adresu. Sada je kapiten izmenjen i vi imate nove pristupne podatke.

#3 Vaš nalog

Prilikom prvog logovanja otvara vam se početna strana vašeg naloga koja izgleda ovako:

Na početnoj strani, prilikom prvog logovanja, nećete imati podatke, ali ova strana je osmišljena tako da vam pruži osnovne podatke o stanju vaše kompanije na našem sistemu. Tu se nalaze osnovne analitike vaše kompanije (broj rezervacija po trci, broj prijavljenih takmičara, broj slobodinih mesta i sl.)

 

#4 Trke i proizvodi

Na strani Trke, koju otvarate klikom na tab sa leve strane, nalaze se sve trke iz serije Serbia Business Run za aktuelnu godinu. Tu ćete pronaći sve podatke o trkama, kao što su: datum trke, kraj prijava i datumi kada se menjaju cene.

Pored informacija o trkama, ovde možete videti šta od dotatnog saržaja možete kupiti kroz naš sistem, kao što su Plakete za vaš kompanijski tim i sl.

#5 Rezervacija mesta za vaše učesnike

Rezervaciju mesta za vaše kolege možete napraviti klikom na tab Rezervacije nakon čega će se otvoriti prozor koji izgleda ovako:

Klikom na DODAJ REZERVACIJU otvara vam se prozor koji izgleda ovako

Ukoliko plaćate sa više pravnih lica, potrebno je da iz padajućeg menija Pravno lice odaberete sa kog pravnog lica plaćate konkretnu rezervaciju, zatim, iz padajućeg menija Trka odaberete trku za koju želite da rezervišete mesta, nakon čega će vam se otvoriti sva polja.

U polje Broj učesnika unesete broj mesta koji rezervišete za vaše trkače. Ukoliko imate navijače na trci u polje Navijački paket unesete broj navijačkih paketa koje želite da kupite. Ukoliko učestvujete u Trci za šume, stabla kupujete unosom broja stabala u polje Stabla.

Ukoliko ste dobili Promo kod kao partner trke unesite ga ovde, u suprotnom ostavite ovo polje prazno. Obavezno štiklirajte Prihvatam uslove korišćenja, a nakon toga kliknite na dugme Sledeće.

Otvoriće vam se prozor sa podacima vaše rezervacije. Klikom na dugme Potvrdi, uspešno ste rezervisali mesta za vaše kolege, a sistem će vam poslati info mejl sa podacima o vašoj rezervaciji kao i predračun za plaćanje.

Sistem će vas automatski odvesti na stranu vaše nove rezervacije koja izgleda ovako

Prilikom pravljenja prve rezervacije, nećete imati takmičare unete u sistem, ali već pri pravljenju druge rezervacije, otvoriće vam se spisak kolega unetih u sistem. Da biste sklonili spisak, potrebno je da kliknete bilo gde van malog prozora.