fbpx

HomeAktuelne vestiSponzoriMAPEI – kultura i sport su deo našeg korporativnog DNK!

MAPEI – kultura i sport su deo našeg korporativnog DNK!

Italijanska kompanija MAPEI sa porodičnom tradicijom dužom od 80 godina, ove godine je ZLATNI SPONZOR SERBIA BUSINESS RUN serije. Poznata  je po velikim ulaganjima u sport i kulturu. Strast prema sportu započela je sa osnivačem koji se profesionalno bavio biciklizmom.

Zašto podržavate Serbia Business Run?

Mapei je italijanska kompanija sa porodičnom tradicijom dužom od 80 godina i poznata po velikim ulaganjima u sport i kulturu. Iako rizikujemo da zvuči kao fraza, kultura i sport su zaista deo našeg korporativnog DNK. Sa druge strane, Mapei je relativno mlada firma u Srbiji koja još uvek kreira svoj poslovni profil, i jasno nam je da će i sport biti njegov važan deo. Za razliku od sponzorstava sportskih klubova, učešće na BBR je lično naše, prilika da i individualno i korporativno preuzmemo aktivnu ulogu u afirmisanju vrednosti koje promovišemo na globalnom nivou, a vezane su za sport i zdrave životne navike. Osim toga, želeli smo da se povežemo sa drugim učesnicima za koje verujemo da delimo iste vrednosti, “svetskim” kompanijama, ne misleći pri tome na geografsku odrednicu već način razmišljanja, brigu o zaposlenima i društvenim pitanjima.

Zašto je sport važan vašoj kompaniji?

Strast prema sportu započela je sa osnivačem Mapei-ja koji se profesionalno bavio biciklizmom. Tu ljubav je preneo na sina, sadašnjeg izvršnog direktora Đorđa Skvincija, a on na svoje potomke koji su treća generacija porodice koja upravlja kompanijom. Volimo da istaknemo da je tajna uspeha Mapeija u strasti, predanom radu i istrajnosti, što se može uporediti sa vrhunskim sportistima.

Povezanost Mapeija sa sportom ne ogleda se samo u proizvodnji najsavremenijih materijala koji se koriste za izgradnju sportskih objekata, već i ulaganjem u različite klubove i dispcipline. Od 2003. godine Đorđo Skvinzi je vlasnik fudbalskog kluba Sasuolo iz Modene, koji se takmiči u Seriji A, a domaćim ljubiteljima fudbala je najpoznatiji kao takmac Crvene Zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2017.

Dosledno porodičnoj tradiciji, Mapei ulaže i u profesionalni biciklizam. Svake godine u julu pod pokroviteljstvom Mapeija održava se tradicionalni polumaraton i biciklistička trka Restelvio u Italiji, poseban događaj u svetu sporta, koji okuplja oko 3.000 učesnika iz cele Evrope koji žele da savladaju mistične serpentine na putu od grada Bormio do planinskog prevoja Stelvio na severu Italije. Svoje resurse kompanija nesebično koristi u svrhu promocije sporta uopšte, pa je tako osnovan i sportsko-istraživački centar Mapei Sport, koji daje izuzetan doprinos naučno-istraživačkom radu u sportu i pruža vrhunske uslove za pripremu sportista. Osim svega što smo pomenuli, Mapei sponzoriše i brojne druge sportske manifestacije i timove širom Italije i sveta. Zato, bez preterivanja, možemo da kažemo da je Mapei globalni partner sporta.

 

Malo o firmi: ključne stavke, brojevi, uspesi

 

Osnovan u Milanu 1937. godine, Mapei je danas svetski lider u proizvodnji lepkova i hemijskih proizvoda za građevinsku industriju. Mapei Grupa sada ima 10.000 zaposlenih, 87 filijala u 35 država, kao i 81 fabriku. Mapeijevi proizvodi su prvi put predstavljeni u Srbiji 2004. godine, kada je otvoreno predstavništvo u Beogradu. 2013. godine je osnovan Mapei SRB d.o.o. Beograd čiji tim danas broji 27 zaposlenih.

Da se ulaganje u sport isplati, govori i činjenica da su Mapei proizvodi postali vrlo traženi prilikom izgradnje i rekonstrukcije profesionalnih sportskih objekata, poput stadiona na kojima su se igrale utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva 2018, Olimpijskih stadiona u Londonu i Pekingu, Velodrom stadiona u Marseju, Juventusovog stadiona u Torinu, trkališta “Formule 1” u Monci ili teniskih terena za Australija open u Melburnu.

 

Šta je za vas društveno odgovorno poslovanje?

 

To je takvo poslovanje koje počiva na svesti, pre svega rukovodstva kompanije a zatim i svakog pojedinca koji u njoj radi, o tome da ne predstavljamo samo izolovan sistem koji opstaje u jednoj tački na zemlji, bez dodira sa drugim sistemima. Svest da radnje koje ponavljamo iz dana u dan ostavljaju svaka svoj trag na ostalim sistemima, pre svega prirodi, ali i društvu, zajednici. Društveno odgovorno poslovanje se najčešće posmatra kroz prizmu zaštite životne sredine. Ako se izrazimo u sportskom žargonu, u ovoj oblasti Mapei je – “šampion, apsolutni favorit”. Neprestano unapređujemo svoje proizvode i procese kako bismo ostavili što manji karbonski otisak. Zapravo, 70% istraživačkog rada je usmereno baš ka razvoju ekološki održivih proizvoda.

 

Kakav rezultat očekujete od vaših trkača na trci?

 

Jedno je sigurno – nećemo juriti vreme. Kao tim smo prošli razne izazove, ali nikad trčeći. Zato se radujemo BBR-u da upoznamo jedni druge i u ovom svetlu. Očekujemo da beogradskih 5 km budu samo prvih 5 km za naše zaposlene, da će ih zabava, adrenalin i pozitivna energija učesnika motivisati da trčanje uvrste u deo ličnih zdravih navika.

 

 

 

Kroz trčanje i druženje posle posla, u četvrtak 13. juna, na SBB Belgrade Business Run spajamo 5000 zaposlenih iz više od 500 najodgovornijih kompanija. Prijavite svoj tim OVDE