fbpx

HomeAktuelne vestiAmbasadoriVrednosti sporta izuzetno su važne za Sberbank Srbija – Aleksandar Milić, direktor marketinga i komunikacija

Vrednosti sporta izuzetno su važne za Sberbank Srbija – Aleksandar Milić, direktor marketinga i komunikacija

Sberbank Srbija, zvanična banka partner Serbia Business Run serijala

Optimizam i timski duh koji nas povezuju

Sberbank Srbija postala je zvanična banka partner Serbia Business Run, dok će veliki broj zaposlenih u ovoj banci uzeti učešće u svim ovogodišnjim trkama i to kao trkači, ali i kao navijači. U okviru svog učešća u serijalu Serbia Business Run, Sberbank Srbija je pripremila puno zanimljivih aktivacija za učesnike, a sve u želji da dodatno podrži ovaj značajan sportski događaj u našoj zemlji.

O razlozima zbog kojih je Sberbank postala ovogodišnji partner serijala Serbia Business Run i poslovnim, ali i životnim vrednostima koje zaposleni u ovoj banci neguju, razgovarali smo sa Aleksandrom Milićem, direktorom marketinga i komunikacija Sberbank Srbija.

Ove godine ste sponzor serije poslovnih trka Serbia Business Run. Zašto ste odlučili da podržite najveći tim bilding događaj u Srbiji?

Vrednosti koje promoviše Serbia Business Run su ujedno vrednosti kojima je aktivno posvećena i Sberbank Srbija. Tu je u prvom redu reč o promociji zdravog načina života, timskog duha, poslovnog i uopšte životnog optimizma, pa je naša odluka da postanemo zvanična banka partner ovog velikog sportskog događaja za nas bila sasvim logična.

Istovremeno, veliki broj naših zaposlenih su aktivni sportisti, a to isto važi i za naše poslovne partnere i klijente. Drago nam je da će trke u okviru ovogodišnjeg Serbia Business Run serijala biti prilika da se svi još jednom okupimo, trkamo, družimo i zabeležimo veliku zajedničku pobedu. Na trkama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici će učestvovati veliki broj naših zaposlenih i siguran sam da ćemo svi zaista uživati. 

U kojim sve oblicima vidite društveno odgovorno poslovanje i na koji način motivišete zaposlene da budu drustveno odgovorni?

Naša banka je aktivno posvećena brojnim društveno odgovornim aktivnostima, počevši od ekologije i brige o zdravlju sredine u kojoj živimo, preko podrške različitih humanitarnih i dobrotvornih organizacija, pa sve do promocije sporta i zdravih životnih navika.

Samo tokom ove godine, Sberbank Srbija je realizovala veliki projekat pod nazivom „SberZeleno – 1 email = 1 drvo“. U okviru njega smo pozvali klijente da nam ostave svoje email adrese i saglase se sa našim predlogom da im ubuduće sva obaveštenja šaljemo elektronskim putem, a ne u papirnoj formi. Sa druge strane, klijentima smo obećali da ćemo za svaki email koji prikupimo zasaditi po jednu drvo. Zahvaljujući velikom odzivu klijenata, naša banka je tokom proleća posadila više od 22.000 sadnica listopadnog i četinarskog drveća na goletima duž padina planine Suvobor i Rudnik, zatim u Beogradu, a tokom jeseni će slične akcije pošumljavanja biti organizovane i na Fruškoj Gori.

U svemu tome su učestvovali naši zaposleni, koji su čitavu akciju promovisali klijentima, ali i aktivno učestvovali u akcijama sadnje i pošumljavanja.

Da li i koje vrednosti iz sporta Sberbank koristi u definisanju svoje misije, i koje od njih aktivno primenjujete?

Zdrave vrednosti koje postoje u sportu su izuzetno važne za Sberbank Srbija. Svi naši zaposleni neguju želju da u poslu kojim se bave budu što uspešniji i bolji, kao i da na različite izazove ne gledaju kao na probleme, već kao na mogućnosti da u onome što radimo budemo još bolji.

Drago mi je da u našem timu postoji zdrav takmičarski duh, odnosno spremnost da se razvijamo, da jedni druge podržavamo i da u svemu nastupamo zajedno. Upornost, optimizam, dobra strategija, ali i spremnost da se na neuspesima uči su vrednosti koje naša banka promoviše i podržava. Zahvaljujući svemu tome, Sberbank i u najizazovnijim periodima nastavlja sa uspešnim poslovanjem i ostvarivanjem odličnih rezultata.