fbpx

HomeAktuelne vestiBlogeFront: Pomažemo deci bez roditeljskog staranja, ulažemo u mlade talente i zaštitu životne sredine

eFront: Pomažemo deci bez roditeljskog staranja, ulažemo u mlade talente i zaštitu životne sredine

IT sektor je već godinama najmasovniji na trkama serije Serbia Business Run. Ove godine IT-evci čine 35% učesnika. 

Među njima, kompanija koja je imala ubedljivo najviše predstavnika je eFront – 131 trkača na SBB Belgrade Business Run.

eFront je internacionalna kompanija koja razvija softverska rešenja i usluge namenjene firmama spremnim da ulažu u alternativne izvore investiranja.  Tamara Janković, People Advisor and Training Coordinator otkriva nam po čemu se njihova korporativna kultura ističe kada je u pitanju razvoj i zadovoljstvo zaposlenih.

Koje su ključne vrednosti koje tražite da poseduju kandidati kako bi radili kod vas?

 

Svaka pozicija zahteva različite kvalifikacije ali se pored toga vodimo vrednostima koje su nam izuzetno bitne. Te vrednosti su inovativnost, integritet, odgovornost, timski rad i izuzetnost.

 

Koliko je atmosfera na radnom mestu bitna za bolje rezultate? Šta sve vaši zaposleni imaju na raspolaganju?

 

Atmosfera je definitivno stvar koja čini eFront posebnim. Naša kultura podstiče bolji timski rad što svakako utiče na bolje rezultate.

Na koje sve načine podstičete ljude da rade bolje – bonusima, nenovčanim benefitima, tim bilding aktivnostima itd?

 

Naša kompanija je fokusirana na performanse, tako da u zavisnosti od načina rada i efikasnosti u radu zavise i razni bonusi.
Pored novčanih tu su uvek različiti podsticaji zaposlenih na individualni i grupni razvoj. Tu spada veliki broj obuka, konferencija, treninga, team building aktivnosti, događaja i mnogih drugih stvari. Takodje imamo I nenovčane benefite kao što su privatno zdravstveno osiguranje, privatna penzija, fitpass

 

Koje razvojne programe zaposlenih i edukacije sprovodite?

 

Imamo classroom i online treninge. Nešto je organizovano na nivou kompanije gde se targetiraju odredjene grupe zaposlenih (novozaposleni, menadžeri…). Pored toga i sami zaposleni imaju svoje individualne razvojne programe gde sa menadžerom odredjuju šta im je potrebno kako bi napredovali.

 

Pomažete i mlade talente koji ne rade u vašoj kompaniji – šta vas je podstaklo na humanitarne aktivnosti?

 

Početkom 2018. godine zaposleni su se samoorganizovali u želji da pomognu srpskom lokalnom društvu i tako je nastao projekat Smile koji je pružao pomoć deci bez roditeljskog staranja. Kako je sve više zaposlenih učestvovalo izrodila se ideja za osnivanje nečeg većeg I globalnijeg- CSR (Corporate Social Responsibility) koji je usmeren na pomoć deci bez roditeljskog staranja i zaštiti odnosno očuvanju životne sredine.

Kroz razgovor za BBR koji smo imali za medije ove godine saznali smo da i Divac Fondacija pruža pomoć mladim talentima tako da smo stupili u kontakt sa njima da vidimo o čemu se radi, a zatim I odlučili da se priključimo svemu tome I pomognemo tako što smo donirali 5 stipendija.

 

Da li vaši zaposleni treniraju i šta je najviše zastupljeno?

 

Jedan od benefita koji nudimo je Fitpass, a pored toga imamo i grupne sportove (odbojka, košarska I fudbal).

 

Da li ih kompanija podstiče ili se sami interesuju i predlažu?

 

Zaposleni se uglavnom sami interesuju, a kompanija je tu da ih podrži. Tako su nam se zaposleni sami obratili za učešće u košarkaškoj IT ligi koja treba tek da se održi.

 

Koje tim bildinge najčešće organizujete?

 

Zaposleni glasaju gde bi voleli da idu I šta da rade. Pored zabave tu su uvek I neke propratne sportske aktivnosti kao što su splavarenje, kajaking, penjanje na veštačku stenu, vožnja bicikli, hajking itd.

 

Kakvi su vam utisci sa SBB Belgrade Business Run?

 

Utisci su sjajni, sa osmehom na licu iz godine u godinu učestvujemo na Business Run-u baš zato što je sjajan događaj, druženje, organizacija i trening!

 

Koje su ključne stavke zadovoljnih zaposlenih i zadovoljnih klijenata?

 

U našoj kompaniji zaista vlada pozitivna atmosfera i timski duh, zaposleni su ne samo kolege već I prijatelji. Imaju dosta prilika za usavršavanje I napredovanje.