fbpx

HomeAktuelne vestiBlogVizija računovodstvo: vremenski rokovi i stres u našem poslu zahtevaju zdrav životni stil

Vizija računovodstvo: vremenski rokovi i stres u našem poslu zahtevaju zdrav životni stil

Kompanije koje se bave konsaltingom, računovodstvom i revizijom u značajnom procentu učestvuju na trkama serije Serbia Business Run. Budući da je njihov posao veoma zahtevan, a sa druge strane statičan, zanimalo nas je da li firme podstiču svoje zaposlene na veću fizičku aktivnost.
Jedna od kompanija koja je imala svoje predstavnike na trkama u Beogadu i Nišu je Vizija računovodstvo doo, slovenačka firma sa 15 filijala i preko 100 zaposlenih radnika, koja uspešno posluje već 25 godina. U Srbiji ima 6 filijala i 55 zaposlenih – u Beogradu posluje od 2007. a ove godine otvorila je filijalu i u Bosni.
Popričali smo sa Tijanom Antić, direktorkom filijale Vizija Računovodstvo doo u Nišu koja je ove godine učestvovala na SBB Niš Business Run.

 

Na koji način vaša kompanija ulaže u razvoj svojih zaposlenih?

Vizija računovodstvo ulaže u svoje zaposlene u vidu edukacija iz oblasti računovodstva, poreza i marketinga, ali i u razvijanju timskog duha kroz razne fizičke aktivnosti. Svake godine organizujemo team building,nastojeći da uvek bude nešto novo i drugačije. Team building je bio u vidu raftinga Tarom i Drinom, kanjoniga u Kanjonu Hrčavka u Nacionalnom parku Sutjeska, paraglajdinga u Budvi, Business run-a u Beogradu i Nišu, ulična trka u Modriči u Republici Srpskoj, Maraton u Ljubljani.

 

Koliko je važan takozvani well-being i zdrav životni stil zaposlenih?

Zdrav životni stil zaposlenih je vrlo bitan,pogotovu u našem poslu koji je vrlo stresan jer smo u radu uslovljeni vremenskim rokovima.

 

Koji sport najčešće treniraju vaše kolege?

Naše kolege treniraju i imaju razne fizičke aktivnosti,kao što su: trčanje, plivanje, biciklizam, ples, treniranje u teretani, zumba, streljaštvo, planinarenje, odnosno, hiking i trekking.

 

Da li Vi redovno trenirate?

Redovno treniram, tri puta nedeljno u teretani i trčim jednom ili dva puta nedeljno.

Koja su po vama 3 benefita redovnog treninga?

Mislim da je treniranje jako bitno zbog fizičkog i psihičkog zdravlja, bolje koncentracije i lepog fizičkog izgleda.

 

Da li trčanje utiče da budete zadvoljniji i produktivniji na poslu?

Trčanje pomaže da budemo produktivniji na poslu. Naš posao je statičan, najveći deo svog radnog vremena provedemo u sedećem položaju i bitno je da nakon toga pokrenemo svoje telo. Pri trčanju se luči hormon sreće i pomaže nam da se oslobodimo stresa.

Učestvovali ste na dve trke: u Beogradu i Nišu – kakvi su vaši utisci?

Business run je lepo osmišljen događaj, dobar način da se predstave kompanije i da zaposleni pokažu da su spremi da trče za firmu u kojoj rade. U Beogradu je bila sjajna organizacija i veliki broj učesnika. U Nišu je bilo skromnije sa manje učesnika, ali s obzirom da je prvi put organizovano i to je veliki uspeh.