fbpx

HomeAktuelne vestiSaopštenjaZasadili smo prvu SE SBR šumu!

Zasadili smo prvu SE SBR šumu!

Održana velika akcija pošumljavanja Savskog keja: Kompanije iz Srbije donirale 250 stabala u okviru kampanje “Trka za šume”

U petak, 23. decembra na Savskom keju održana je velika akcija pošumljavanja u okviru koje smo zasadili 250 stabala (100 zimzelenih i 150 sadnica platana) doniranih tokom kampanje “Trka za šume”. 

U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i JKP “Zelenilo Beograd” pokrenuli smo ove godine akciju pošumljavanja Srbije pod nazivom “Trka za šume”. Kampanja ima za cilj da tokom naradenih 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija, posadimo čak 100.000 novih stabala širom Srbije.

5Q5A6459

Pobednik ovogodišnje “Trke za šume” je kompanija Schneider Electric, naslovni sponzor serije, koja je donirala i zasadila 100 stabala na Savskom keju. Sadnice su zasadile i kompanije koje su donirale dodatnih 150 stabala, čime je cilj za ovu godinu od 146 stabala premašen i zato veliko hvala za: Procter&Gamble, Syneos Health, Roche, Leitnerleitner, Belgrade Airport, Consulteer, Robert Bosch, Quadra Graphic, Manpower Group Serbia, Outsource Insurance Professionals, Julius Meinl, Hidro-Tan, Bluegrid, Restoran Amici, Esome Advertising Techologies, Codebehind, Epam Systems, Grundfos Srbija, Gazprom Serbia!

“Činjenica da smo cilj zacrtan za ovu godini premašili za nas ima i faktički i simbolički značaj. Schneider Electric je već odavno prepoznat kao lider u održivom poslovanju, ali mi se trudimo da se ne oslanjamo na već stečeni imidž već da tu lestvicu podižemo,
neprekidno. Svaku priliku koristimo da pošaljemo poruku da svako od nas može, mora i treba da čini, i više od onoga što je zamišljeni optimum,”

izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub u Srbiji.

Uroš Delić, menadžer projekata u Fondaciji Ana i Vlade Divac je rad na saradnji na kampanji
“Trke za šume” objasnio rečima:

“Naša dugogodišnja saradnja se sa podrške stipendistima ove godine okrenula temama ekologije i sadnje šuma kao sjajan način da motivišemo kompanije i sve zaposlene i trkače koji učestvuju na Business Run-u. I danas imamo sjajan rezultat u broju zasađenih sadnica. Premašeni cilj nam daje podstrek da ćemo iduće godine imati još bolji rezultat”.

5Q5A6619

Veroljub Zmijanac, direktor serije Serbia Business Run je povodom akcije rekao:

“Nikada naše trke biznis serije nismo videli samo kao jednodnevne sportske igre zaposlenih, već i kao platformu da kompanijski sport iskoristimo za veće dobro. Danas slavimo nešto što će ostati iza nas, za Beograd i žitelje u njemu – našu prvu SE SBR šumu. Zahvalan sam Schneider Electricu i 19 kompanija koje su donirale barem jedno stablo, bez kojih ova šuma ne bi postojala. Pred nama je zadatak da napravimo model održivog sportskog događaja, da taj model ne čuvamo za sebe, već da damo primer kako bi sutra mnogi sportski događaji u zemlji postali zeleni.”

Zimzelena stabla su se sadila u području parka, a platani uz stazu prema ulici. Savski kej je
ovako dobio odrasla stabla koja će pružati čist vazduh i hlad.

Ove godine fokus je bio na Beogradu, a plan za naredne godine je da se pošumi što više lokacija širom Srbije, a moto nam je: jedan trkač – jedno drvo. Kako iz godine u godinu rastemo, ne sumnjamo da ćemo do kraja 2025. godine, uz vašu pomoć, zasaditi 100.000 stabala i time značajno promeniti ekološku slika naše zemlje.

Startovali smo jako, a do cilja stižemo zajedno!