fbpx

HomeAktuelne vestiUncategorizedPočinje “Trka za šume” ekološka kampanja sadnje 100.000 stabala

Počinje “Trka za šume” ekološka kampanja sadnje 100.000 stabala

Trka u kojoj svi pobeđuju!  

Beograd, 6. jun – Najveći tim bilding događaj i serija poslovnih trka Schneider Electric Serbia Business Run u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac pokrenuli su kampanju “Trka za šume”. 

Cilj kampanje je da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala i time značajno promeni ekološka slika naše zemlje.  

Uroš Delić ispred Fondacije Ana i Vlade Divac izrazio je zadovoljstvo povodom još jedne ekološke inicijative i najavio da je ovo samo početak pošumljavanja Srbije.

“Drago nam je da u saradnji sa Serbia Business Run možemo da okupimo kompanije koje prepoznaju značaj ulaganja u zdravlje zaposlenih, ali i potrebu da svi doprinesemo pošumljavanju površina. Ovo je prilika da kompanije i zaposleni doprinesu ozelenjivanju Beograda i da, krajem godine, stvorimo prvu zelenu površinu kao rezultat “trke za šume”. Ovo je početak akcije pošumljavanja koju ćemo u narednim godinama proširiti na razne lokacije u Srbiji” istakao je Delić.

U “Trci za šume” za sada vodi kompanija Schneider Electric ponosni sponzor serije Serbia Business Run sa donacijom od 100 stabala i time potvrdila ulogu svetskog lidera u održivosti i održivom poslovanju.

Ove godine u fokusu će biti grad Beograd, a plan za naredne godine je da se pažnja usmeri na pošumljavanje što više lokacija širom Srbije. 

U saradnji sa JKP “Zelenilo Beograd” biće sađena odrasla zimzelena stabla. Ona tokom cele godine proizvode kiseonik i svojim iglicama dodatno pročišćavaju vazduh. U skladu sa brojem pristiglih donacija biće odlučeno koje sadnice će se saditi i na kojim lokacijama. Sadnja je planirana za drugu polovinu oktobra ove godine.

Trci se priključujete kupovinom jednog od četiri raspoloživa paketa. Informacije o donatorskim paketima i načinu donacije možete pronaći na našem veb sajtu.

 

Schneider Electric Serbia Business Run serija poslovnih trka i najveći tim bilding događaj u Srbiji okuplja zaposlene iz cele zemlje. Do sada su održane trke u Novom Sadu i Subotici, a zaposlene očekuju trke u Nišu (8. septembra) i Beogradu (29. septembra). U ovoj poslovnoj trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, škola i fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja pola i maksimalnog broja učesnika. Zaposleni dobijaju bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5k održava se After Work & Run žurka. Kompanije se takmiče u sledećim kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše trkača, Najbrži kolega i Najbrža koleginica. Najbolje očekuju pehari kao i robne nagrade partnera.