fbpx

HomeAktuelne vestiSaopštenjaUčestvujte u ovogodišnjem izdanju “Trke za šume” koje je startovalo u Zrenjaninu!

Učestvujte u ovogodišnjem izdanju “Trke za šume” koje je startovalo u Zrenjaninu!

Imamo sjajne vesti! Zadovoljstvo nam je da vam javimo da smo danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu potpisali Memorandum o saradnji na projektu „Trka za šume“. Cilj je jasan – uz pomoć društveno odgovornih kompanija i podršku trkača, posaditi što veći broj novih stabala širom Srbije tokom naredene 4 godine.

NAŠI PARTNERI

Memorandum o saradnji potpisao je zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina, Saša Santovac, ispred
Schneider Electric Serbia Business Run-a, direktor SBR SERIES Veroljub Zmijanac, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel, i Ivana Vasić, samostalni stručni saradnik za zaštićena područja i zaštitu životne sredine JP Vojvodinašume.

Ovu veliku akciju pošumljavanja pokrenuli smo prošle godine u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, sa idejom da iskoristi moć pokreta ljudi u zaštiti naše planete, ukazujući na uticaj koji mogu da ostvare korak po korak, drvo po drvo.

Danas kada okupljamo više od 1.000 kompanija i 15.000 zaposlenih iz cele zemlje imamo šansu, ali i odgovornost da našu platformu kompanijskog sporta iskoristimo za veće dobro. Sport čini ljude srećnijim i povezuje zajednice. Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Ane i Vlade Divac, dobili smo mogućnost da organizujemo i petu, najvažniju, trku u našoj seriji. Kompanije će se takmičiti u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Nišu, ali ćemo ovu prvu i poslednju trku, “Trka za šume”, trčati zajedno. Hvala lokalnoj samoupravi na razumevanju i podršci,” izjavio je direktor naše serije, Veroljub Zmijanac.

KAKO MOGU DA UČESTVUJEM?

Prilikom prijava za naredne trke u okviru SE SBR serije, kompanije će imati priliku da kupe i stabla, unosom željenog broja stabala u polje Stabla. Ukoliko ste već rezervisali svoja mesta, ne brinite, možete napraviti novu rezervaciju i kupiti samo stabla tako što ćete u polja Broj učesnika i Navijački paket uneti broj 0, a u polje Stabla, željeni broj stabala.

Nismo zaboravili na pojedince, tako da ćemo svi moći da samostalno doniramo novac za sadnice putem SMS-a, čiji broj uskoro objavljujemo!

Trka u trci

Kompanija koja bude kupila najveći broj stabala, postaće najzeleniji tim serije, ali kako bismo ovu trku učinili još zanimljivijom otvaramo takmičenje između gradova! Da vidimo koji će to grad zasaditi najviše stabala ove godine?

Sve kupljene sadnice biće posađene na unapred dogovorenoj lokaciji, odabranoj u saradnji sa Javnim preduzećem Vojvodinašume, od kojih će iste biti i nabavljene. Na kraju same kampanje biće proglašen pobednikkompanija koja je kupila najveći broj sadnica i time doprinela izgradnji pluća naše zemlje