fbpx

HomeAktuelne vestiUncategorizedNenad Sudarov: Zašto kod nas na timbilding kada (ne)možete i sami da ga organizujete? Intervju sa direktorom Novi Sad Business Run-a

Nenad Sudarov: Zašto kod nas na timbilding kada (ne)možete i sami da ga organizujete? Intervju sa direktorom Novi Sad Business Run-a

Unapređujemo lokaciju, stazu, i zabavu! Novi Sad Business Run selimo na jednu od najprestižnijih istorijskih tačaka grada – Petrovaradinsku tvrđavu. 09. maja, simbolično na Dan pobede okupljamo najodgovornije kompanije i zaposlene na jednom mestu. Razgovarali smo sa direktorom Nenadom Sudarovim i saznali koje nas sve novine pored staze očekuju ove godine.

Koje su lepe novosti u organizaciji u odnosu na prošlu godinu?

Glavna novost je promena lokacije održavanja. Ove godine se selimo na Petrovaradinsku tvrđavu – time organizujem istinski EXIT za zaposlene uz izuzetno zanimljivu trasu trčanja, koja treba da približi učesnicima svu veličinu i lepotu same tvrđave, ali i da podigne malo lestvicu u samoj pripremi za nastup. Ovo će biti prva trka iz SBR Serije koja može da ponese naziv ‘’Business Run – Trka Kroz Istoriju’’.

Zašto da se neko prijavi baš na ovom timbilding događaju, kada kompanije mogu (ili ne) i same da ih organizuju?

Zato što smo mi već dokazani organizatori ovakvih događaja, na kojima nesebično delimo iskrene emocije sa svim učesnicima. Period koji je iza nas i povećanje broja učesnika iz godinu u godinu, to potvrđuje.

 Spremate još velikih događaja. Drugi direktor Nemanja Vajs organizuje Serbia Epic Series, vi Nenade Fruškogorski maraton. Šta je posebno kod ovog događaja na kojem ste se udružili?

Svako od nas dvojice ima svoj vlastiti događaj, koji nosi određenu specifiku u organizaciji. Razlog za udruživanje leži u želji da se međusobno razmenjuje znanje i iskustvo, a sve u cilju da Novi Sad dobije sportsko-poslovni događaj kakav odavno zaslužuje. Sjajan je osećaj povezati ovoliki broj kompanija oko ideje važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, u ovom slučaju trčanjem/hodanjem.

Finale Adria lige je sledće godine u Podgorici. Da li će konfiguracija staze uticati na rezultate, kakva je nova staza?

Ovo neće biti brza staza i ne očekujem rekorde, jer prvi put nismo ‘’Flate race’’. Blago koketiramo sa ulaskom u trail trčanje, ali mi ne bismo bili mi, da ne postavljamo nove izazove pred sve učesnike SBR Serije.

Da li nas očekuju strava klopa i koncert kao i prošle godine? Ko je ovogodišnji izvođač?

Za klopu će biti zadužen naš višegodišnji pouzdan i proveren partner ‘’Kuhinja na otvorenom’’ sa svojim delicijama (drpana prasetina u kajzericama, burgeri, vege burgeri). Što se tiče zabavnog dela, nastupa cover bend ‘’Mutanti’’. Njega čine muzičari originalne postave ‘’Ivane Peters & Negativa’’ uz podršku super ženskog vokala i pojačanje u vidu duvačke sekcije.

Čemu se najviše radujete kao organizatori ovog događaja?

Radujemo se činjenici da sam uspeo da ostvarim svoju dugogodišnju želju da organizujem veliki event na tvrđavi, koja je istinski simbol Novog Sada i na kojoj se realizuju samo ‘’velike i važne stvari’’. Time imam obavezu, najpre prema sebi, da tu mogućnost i opravdam.

Koju poruku po vašem mišljenju kompanije koje odluče da učestvuju na NSBR šalju konkurenciji na tržištu? Koju šalju svojim zaposlenima?

Poruku koju kompanije šalju svojim  zaposlenima i konkurenciji je da menadžment istinski razmišlja o svojim zaposlenima, da se trudi da im ponudi moderan i sadržajan team building, uz spremnost da se svi dobro provedemo i da tog dana ne pravimo razliku ko je  iz menadžmenta, a ko iz proizvodnje.

Koliko je za vas NSBR trkački, a koliko festivalski događaj?

U prvoj godini svog rada na realizaciji, akcenat smo stavili na trkačkim detaljima. Kasnije smo shvatili da ni ova festivalska strana ne sme biti zanemarena, jer su emocije podjednako jake. Ove godine će to biti istinski EXIT za zaposlene, sa svim obeležjima trke velikog formata uz stazu koja izvlači i osmeh i suze na cilju.

Iskoristi period regularnih uplata koji još uvek traje do 18. aprila i prijavi svoj tim!