fbpx

HomeAktuelnoAmbasadoriKako da budete brži od Mercedes Benz-a?

Kako da budete brži od Mercedes Benz-a?

Osim dobre zabave posle posla i odličnog tim bildinga, jedan od ciljeva Belgrade Business Run – a jeste promovisanje trčanja među zaposlenima i motivacija da ova trka bude samo početak aktivnog bavljena trčanjem.

Slobodan Radoičić osim što je direktor Emili Frey auto centra, ovlašćenog Merzedes Benz partnera, je i uspešan triatlonac. Osoba je čiji poslovni, ali i sportsko privatni saveti svakako mogu da budu od koristi.

Koje su po vama tri glavne karakteristike koje imaju uspešni lideri?

Vizija. Posvećenost. Upornost.

Koji moto svakodnevno sledite na svom poslovnom putu?

Budi iskren prema sebi i drugim i uvek razmišljaj par koraka u napred.

Žašto je važno da #verujemousebe?

To je suština, početak i pokretač svega. Samopouzdanje koje imamo je prvi korak ka nečemu novom, posebno ako je to novo i nepoznato ili deluje nemoguće. Onaj ko sumnja u moto #verujusebe ostaje stalno na istom putu, a to nije ni malo zabavno.

Kada je vaše vreme za vežbanje? Kako usklađujete trening i poslovne obaveze?

Tokom radnih dana obično treniram uveče. Moj izbor je da se bavi sportom, a ne da sedim ispred televizora i da gledam sport. To je moje vreme za mentalni reset i za fizičko punjenje. U trenutku kada su svi oko mene namireni za taj taj, posvećujem se sebi i svom telu.

Uz trening i poslovne obaveze, treba uskladiti i porodicu i vrlo često je to veliki izazov. Rešenje je u podršci i razumevanju porodice. Važan je fokusu na posao kada se radi, a uživanje u treningu, ma kakav on bio i koliko dugo da traje.

Triatlonac ste! Na koji način vas triatlon čini boljim u poslu, a na koji u privatnom životu?

Triatlon je jedan od najtežih sportova današnjice, pogotovo duge distance. Dosta stvari iz triatlona sam preneo u svoj svakodnevni poslovni i privatni život. Možda je najbitnije od toga sposobnost da uporedu radim/treniram više stvari/sportova istovremeno. Da se isključivo fokusiram na proces pripreme/treninga, a ne na rezultat. I ono što je najvažnije da ne stanem kada je teško i kada boli, već onda kada stignem na cilj!

Šta za vas predstavlja podrška u vidu sponzorstva organizaciji kao što je Belgrade Business Run?

Belgrade Business Run je jedna od retkih pozitivnih manifestacija koja je uspela da poveže sport i posao. Bitno mi je da pokažem svojim kolegama da naša kompanija vodi računa i o drugim aspektima života osim poslovnog angažovanja. Kroz saradnju sa Belgrade Business Run se nadam da ću motivisati svoje kolege da nastave sa rekreativnim trčanjem i u budućnosti.

Merzedes ima 5 prijavljenih timova! Šta očekujete od ovogodišnje trke?

Dobru zabavu i osmeh na cilju.