fbpx

HomeAktuelnoSaopštenjaFondacija Divac humanitarni partner Serbia Business Run serije.

Fondacija Divac humanitarni partner Serbia Business Run serije.

Serbia Business Run i Fondacija Divac su potpisali memorandum o saradnji u oblasti razvoja i promocije korporativne kulture i filantropije kroz sport, tim bilding i brigu o zaposlenima.

Osnovni ciljevi saradnje

  1. Jačanje svesti o tome koliki značaj imaju briga o zdravlju zaposlenih, međusobna podrška i razvoj timske i pozitivne poslovne kulture, kroz  uspešnu implementaciju projekta SERBIA BUSINESS RUN serije poslovnih trka u 5 gradova Srbije, kao najveći sportsko-kompanijski događaj u istoriji Srbije.
  2. Prikupljanje novčanih sredstava za projekat Divac Stipendije kroz koji će biti pružena podrška izvrsnim srednjoškolcima, koji dolaze iz socijalno ugorženih porodica.

U trenutku kada Serbia Business Run okuplja najveće kompanije u 5 gradova Srbije, želja nam je bila da iskoristimo priliku i pružimo podršku mladima koji su na početku svog puta. Fondacija Divac je najbolji mogući partner, obzirom da se svojim programima i projektima u dobrom delu bave mladima i podrškom mladima. Veoma nas raduje da imamo mogućnost da kroz ovu saradnju podržimo izvrsne mlade ljude koje vidimo kao budućnost svih nas. Zato sam zahvalan i Fondaciji Divac ali i svakoj kompaniji koja se bude uključila i odluči da donira sredstva za stipendiranje naših izvrsnih srednjoškolaca.  – Uroš Zmijanac, direktor Serbia Business Run serije

Program stipendija Fondacije Divac

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.

U školskoj 2017/2018. godini 39 đaka je dobilo stipendije, dok je za školsku 2018/2019 godinu dodeljeno 100 stipendija u iznosu od po 10.000 dinara mesečno. Svi naši stipendisti su i volonteri. Oni izdvajaju četiri sata mesečno da bi mogli svojoj zajednici – Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima, školskim drugarima kojima slabije ide određeni predmet ili jednostavno daju doprinos na drugi način.

Na konkurs je stiglo više od 240 prijava što govori o tome da postoji izuzetno veliki broj dece koji imaju potrebu za podrškom i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program stipendija kako bi podržali što veći broj porodica i dece.

Kako učesnici Serbia Business Run serije mogu da se uključe?

Serbia Business Run će donirati jednu godišnju stipendiju i na taj način će svaki učesnik biti uključen.

Ujedno pozivamo sve kompanije koje veruju da je podrška izvrsnim srednjoškolcima važna da nam se priključe.

1. Donirajte godišnju stipendiju za jednog srednjoškolca i obezbedite najpovoljnije startnine za vaš tim

Svaka kompanija koja odluči da donira celogodišnju stipendiju u iznosu od 110.000,00 RSD će imati donatorsku cenu startnih paketa u iznosu od 2.300,00 RSD

Ukoliko se odlučite za ovu opciju pišite nam na kontakt@serbiabusinessrun.com da vam napravimo predračun.

2. Trči i doniraj

Pozivamo vas da prilikom registracije tima odaberete paket od 5.000 dinara po zaposlenom koji uključuje medalju, kvalitetnu majicu za trčanje, bon za večeru i startni broj sa čipom za elektronsko merenje rezultata. Osim toga, na ovaj način i donirate 2.500 dinara kao podršku fondu za stipendiranje izvrsnih srednjoškolaca koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Ukoliko se odlučite za ovu opciju pišite nam na kontakt@serbiabusinessrun.com da vam napravimo predračun.

3. Proširite vest i budite podrška

Osim što možete da donirate, možete da nam pomognete i tako što ćete vest o ovoj inicijativi podeliti sa svojim kolegama i poslovnim partnerima. Važno nam je da što veći broj uspešnih privrednika sazna da postoji mogućnost da investiraju u budućnost izvrsnih mladih ljudi.

Izvrsni volonteri će vam reći hvala na stazi

Osim što su izvrsni u školi, ovi mladi ljudi izdvajaju svoje vreme i volontiraju u svojim zajednicama. Zato ćete na trkama Serbia Business Run serije imati i specijalnu podršku naših izvrsnih volontera. Mladi stipendisti programa Fondacije Divac će biti pored staze i pomoći će vam na trci. To je ujedno prilika i da se sretnete sa njima i vidite koliko su ove devojke i momci sjajni.

Kontaktirajte nas i uklučite se.