fbpx

HomeAktuelnoUncategorizedPreporučujemo 5 zdravih navika za početak dana

Preporučujemo 5 zdravih navika za početak dana

Obično početak dana utiče na njegov dalji tok. Pronađite više vremena ujutru, kako bi mogli da organizujete svoj život tako da budete zdraviji i srećniji. Ustanite na pravu nogu uz ove jednostavne savete!

1. Gorivo za dan pred nama

Već je poznato da je doručak najvažniji obrok u danu. Naše telo treba pravo gorivo da bismo mogli dobro započeti dan. Doručak bogat hranljivim materijama, sa puno proteina i složenih ugljenih hidrata, uspešno će napuniti zalihe hranljivih materija koje su nam potrebne posle noćnog posta. 1 Dobar izbor su žitarice, voće, povrće, jaja i grčki jogurt. Ako nemate običaj da doručkujete, potrebne proteine, esencijalne vitamine i minerale možete osigurati ako popijete ukusan šejk. Pravo je vreme da probate jedan od omiljenih ukusa poznatog Herbalife Nutrition šejka, Formula 1 ukus Strawberry Delight.

2. Jutarnja šolja čaja

Mnogi od nas ujutro vole da popiju kafu. Ali, da bismo izbegli miris koji kafa ostavlja u ustima, možda je vreme za promenu. Rešenje je biljni napitak! Nakon buđenja popijte osvežavajući biljni napitak. A ako već prelazite na biljni čaj, zašto ne biste probali jedan od Herbalife Nutrition Instant Biljnih Napitaka sa Ekstraktima Čaja? Oni su niskokalorični i sadrže kofein, a možete ih piti vruće ili hladne.

3. Zdravo je novo srećno

Ono što stavljamo na naše telo jednako je važno kao i ono što stavljamo u telo. Vitamini C i E doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Trebalo bi da redovno koristimo proizvode za negu kože koji sadrže antioksidanse. Svuda oko nas nalaze se slobodni radikali – proizvodi ih čak i naše telo. Zato je neophodno svakoga jutra koristiti proizvode za negu kože bogate antioksidansima. Svakodnevna zaštita od sunca posebno je važna pre izlaska iz kuće, jer se sunčevom svetlu izlažemo čak i kada je napolju oblačno.

4. Voda je uvek dobar izbor

Već znate sve o značaju vode i hidratacije tela. Vaše telo nakon buđenja možda treba da nadoknadi vodu koju je potrošilo dok ste spavali, pa je dobro da uz jutarnji obrok popijete vodu, kako biste održali primeren unos vode. Kada dehidrirate, jednostavno se ne osećate najbolje. Ako želite da uvedete malo kreativnosti u unos vode, ujutro popijte vodu sa ukusom. Odlična mogućnost je Biljni Koncentrat Aloje, koji vodi daje osvežavajući ukus citrusa. Zato, neka vam postane navika da, nakon buđenja, popijete veliku čašu vode.

5. Vežbajte pre podne

Jutro je odlično vreme za vežbanje koje vam je potrebno da ostanete zdravi. Osigurajte malo vremena za brzu jutarnju šetnju, 10-minutno vežbanje ili čak nekoliko krugova po kvartu na biciklu. Za dobar početak dana nema boljeg od onog dobrog osećaja koji imate nakon vežbanja – jednostavno ćete zablistati. Zato se nemojte nadmudrivati sa alarmom, već ga postavite na drugi kraj sobe, kako biste morali ustati iz kreveta da ga isključite. Ne zvuči privlačno, zar ne? No, kada počnete primećivati blagodati jutarnjeg vežbanja, biće vam drago što niste ostali u krevetu.

Svaki dan započnite tim dobrim jutarnjim navikama i jutro će vam postati omiljeni deo dana. Važno je da vodimo računa o svom telu i svojoj koži. Ne zaboravite, najzdravije telo i najzdravija koža uvek su najlepši.