fbpx

HomeAktuelnoInfo za učesnikeKako će se vršiti merenje vremena na virtualnim trkama Serbia Business Run 2020, ukoliko u septembru ne budemo trčali zajedno?

Kako će se vršiti merenje vremena na virtualnim trkama Serbia Business Run 2020, ukoliko u septembru ne budemo trčali zajedno?

Važno pitanje koje se postavlja u slučaju virtualnih trka Serbia Business Run odnosi se na merenje vremena i regularnost rezultata koje će obezbediti verodostojnost i jasno rangiranje učesnika.

Razmotrili smo opcije kao što je korišćenje aplikacija za trčanje poput RunKeeper, Strava, Garmin i odlučili da sve njih povežemo u sveobuhvatniji sistem koji će povezati rezultate na jednom mestu.

TagTiming je zvanični provajder merenja vremena

Koristićemo usluge merača vremena TagTiming iz Makedonije, koji već 5 godina besprekorno mere tačno vreme i rezultate na biznis trkama, maratonima u Srbiji. Na taj način ćemo pružiti proveren sistem merenja vremena prilagođen mogućem virtualnom ili hibridnom događaju. 

Softver koji koristimo “Race Results” omogućava da unesete vaše vreme na 5 km uz unošenje linka ili screenshot-a sa vaše trening aplikacije (npr Strava, Garmin, Samsung, Sunto, RunKeeper, Nike Running…) i tako povežete vaše ime sa vašim rezultatom.

Nakon provere naše sudijske komisije, vaše vreme će biti automatski prikazano u ukupnim rezultatima svih učesnika. 

Ukoliko se trka održava i uživo, a vi zbog internih procedura ili lične odluke ne možete da dođete na događaj, takođe imate mogućnost da istrčite trku i pošaljete nam vaše rezultate. U ovom hibridnom slučaju, vaši rezultati biće kombinovani sa rezultatima koje su postigli trkači uživo na trci.

Ispravnost virtualnih reuzultata

Jedina stvar koju još procenjujemo jeste da li ćemo i na koji način procenjivati ispravnost virtualnih rezultata. I pored linka do snimljene GPS aktivnosti, ne možemo da dokažemo da tu distancu niste prešli biciklom ili da vaš snimak GPS signala, meren telefonom ili pametnim satom, nije nosio neki drugi trkač. Naš tim će o tim pojedinostima odlučiti tokom avgusta 2020. godine, a moguće je da ćemo uvesti “live” i “virtualnu” kategoriju nagrada i priznanja.

Želimo vam što bolje zdravlje i šaljemo motivaciju da nastavite sa treninzima. Njihov efekat uveliko pomaže i vašem telu ali i psihi u ovim stresnim vremenima. Razgovarajte sa vašim kolegama i budite jedni drugima podrška.