fbpx

HomeAktuelne vestiAmbasadoriSlavko Carić: Vera u sebe znači istrajnost!

Slavko Carić: Vera u sebe znači istrajnost!

Slavko Carić, predsednik izvršnog odbora Erste banke, rekreativni trkač i uspešan poslovni čovek u svojim odgovorima na naša pitanja otkrio nam je šta znači verovati u sebe u poslu i privatnom životu.

Erste Banka je ove godine naslovni sponzor Belgrade Business Run trke, sa ciljem da podrži ideju koja motiviše poslovne ljude i kompanije da na aktivan sportski život, jačanje timskog duha i duha zajedništva.

Koji su po vama tri glavne karakteristike koje imaju uspešni lideri?

Znanje.  Sigurnost u donete odluke. Otvorenost za ono što drugi imaju da kažu.

Koji moto vi svakodnevno sledite na svom poslovnom putu?

Work hard play hard – u svemu što radim trudim se da dam sve od sebe i iskoristim svoj maksimalni potencijal. Nikada se ne predajem, a probleme i prepreke sagledavam iz svih uglova, u širokoj perspektivi. Svaki neuspeh tretiram kao uspeh, jer sam iz svakog ponešto naučio.

Zašto je važno da #verujemousebe?

Vera u sebe znači istrajnost. Zato treba da verujemo u sebe i kada pokrećemo novi biznis, i kada proširujemo već postojeći, kada nam samo malo fali do cilja, kada smo uplašeni i čini nam se da je uspeh još uvek daleko. Onda je potrebno samo malo vere u sebe, to je taj poslednji atom snage koji nas vodi  do finiša i uspeha – zato je važno da verujemo u sebe.

Kada odvajate vreme za vežbanje? Kako usklađujete trening i poslovne obaveze?

Uz dobru organizaciju i podršku porodice uvek nađem mesta u rasporedu da ubacim pokoji trening. Uglavnom rano ujutro, pre početka  poslovnih aktivnosti.

Na koji način vas vežbanje – trčanje čini boljim u poslu, a na koji u privatnom životu?

Trčanje je izvrstan vid rekreacije, uvek i svuda dostupan. Jako je važan meditativni efekat koji ima, lako ulazite u stanje opuštenosti uma dok trčite. To mi pomaže da savladam sav stres i prepreke koje se nakupe tokom radnog dana. Važno mi je da i privatno budem u dobroj kondiciji, jer je i moja supruga sportski tip.  Ona trenutno trči maratone i sprema se za Ironman triatlon. Svoju decu učimo da je sport jako važna karika u lancu koji čini uravnotežen i zdrav zivot, a sa decom nema prevare, morate im pokazati kroz sopstveni primer posvećenost sportu, kako bi ga i oni sami zavoleli.

Šta za vas predstavlja podrška u vidu sponzorstva organiziciji kao što je Belgrade Business Run?

Zadovoljstvo nam je da podržimo organizaciju i manifestaciju koja promoviše zajedništvo i okuplja i druge društveno odgovorne kompanije, sa kojima i na ovaj način možemo da se povežemo. Podrška Belgrade Business Run-u je zasnovana na vrednostima koje nastojimo da promovišemo kako kroz naše proizvode i usluge, tako i kroz naše prisustvo u javnosti.

Erste banka ima 6 prijavljenih timova, šta očekujete od ovogodišnjeg Belgrade Business Run-a?

Verujemo u sebe, navijamo za kolege i radujemo se prolasku kroz cilj bez obzira na ostvareni rezultat. Važna je volja, pozitivna energija i timski duh.