fbpx

HomeAktuelne vestiBlogRevolucija u trčanju: Stvaramo iskustva koja podržavaju trkače

Revolucija u trčanju: Stvaramo iskustva koja podržavaju trkače

Krajem aprila imali smo priliku da online ugostimo Krisa Roba, čoveka koji je u centru trkačke industrije u svetu, nekadašnjeg direktora Singapurskog maratona da podeli sa celom ovdašnjom zajednicom kako  trkači, Vlade i ministarstva, organizatori trka mogu da izađu kao pobednici posle pandemije izazvane koronavirusom.  Razgovor je vodio Veroljub Zmijanac, osnivač Trčanje.rs i direktor SportIT Sport Marketing & Sponsorship d.o.o.

Kris Rob je nedavno u okviru svoje emisije na YT kanalu Mass Participation World podelio ovaj online razgovor. 

Dodatno, Kris je na svom Linkedin profilu objavio svoje zapažanje i ključne poruke ovog razgovora, koje prenosimo u nastavku.

” Danas u okviru emisije The Aid Station putujemo u Beograd, Srbiju, da upoznamo Veroljuba Zmijanca.

Sportska industrija u Srbiji je u poslednjih 10 godina pokazala ogroman rast – sa manje od 1.000 trkača na preko 100.000, ali, kao u većini zemalja, došlo je do zastoja usled pandemije izazvane virusom covid-19.

Veroljub deli svoje iskustvo „kao i mnogi organizatori događaja, i ja sam control freak (obuzet kontrolom). Jedna od najvažnijih odluka bila je da prihvatim da nisam pod kontrolom. Ovo je prilika za ponovni izbor. On ističe i da će “neke kompanije umreti, ali ja sam doneo odluku da nećemo umreti – to je važan način razmišljanja.”

Njegov ključni fokus je zadržati svoj tim motivisanim i angažovanim, istražiti načine kako da se pomogne trkačima i industriji i deo toga je prepoznavanje „da nismo kompanija koja se bavi događajima, već biznis kome je u fokusu iskustvo korisnika – stoga, postoji mnogo načina da stvorimo iskustva koja podržavaju trkače“.

Veroljub veruje da postoje mogućnosti za stvaranje „hibridnih događaja“ gde, na primer, može biti više malih grupa od oko 100 trkača koji se pridržavaju smernica za socijalno distanciranje i učestvuju u događaju virtuelno.

Izuzetno je inspirisan ogromnim brojem ljudi koji trče u Beogradu, ističući da je to revolucija za trčanje. “

Zahvaljujemo se Krisu Robu i ovim putem sve vas pozivamo na virtuelnu, oproštajnu trku sa koronom – Hasta La Vista Corona Virtual Run.

Istrčite 5K ove nedelje da proslavimo zajedno povratak na trkačku stazu.