fbpx

HomeAktuelnoInfo za učesnikePozivamo vas na Festival filantropije 2020.

Pozivamo vas na Festival filantropije 2020.

Festival filantropije se održava treću godinu za redom i promoviše kulturu davanja i solidarnosti u Srbiji u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje uz podršku USAID-a. Ovogodišnji Festival filantropije će trajati od 29. juna do 4. jula i biće dostupan svima kroz online sadržaje na stranicama društvenih mreža i sajtu Dobročinitim.rs

Festival otvara Filantropski Biz kviz 29. juna od 18:00 na Zoom platformi.

Za učešće u Filantropskom BizKvizu se možete prijaviti ovde.    

Festival će obuhvatiti brojne zabavne i edukativne online aktivnosti – od Filantropske šetnje koje će prikazati najznačajnije srpske zadužbine, stvaranja Leksikona dobročinstva koji će biti sačinjen od odgovara građana na pitanje šta je za njih dobročinstvo, online koncerta mladih muzičara u organizaciji časopisa Mitzy Magazine, prikupljanja čepova u okviru akcije „Čep za hendikep“, online kviza koji otkriva kom srpskom dobročinitelju ste najsličniji, pa sve do  dve predstave za decu „Kako rastu veliki ljudi“ i „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ koje će zatvoriti ovogodišnji Festival. 

Poslednjeg dana festivala građani će biti pozvani da se uključe u dobrotvorne akcije organizacija civilnog društva birajući aktivnost koju žele da podrže, kako bi pojedinačno pomogli da kultura davanja postane naša navika. Sa tim ciljem, biće predstavljeni i posebno dizanjirani stikeri za online platforme i svakodnevnu komunikaciju. 

Celokupan program možete videti ovde.

Festival filantropije deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo, predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.