fbpx

HomeAktuelne vestiBlogPočinje Serbia Business Run, serija poslovnih trka u 5 gradova i najveći tim bilding događaj ikada organizovan u našoj zemlji

Počinje Serbia Business Run, serija poslovnih trka u 5 gradova i najveći tim bilding događaj ikada organizovan u našoj zemlji

Nakon uspešno ogranizovane treće Belgrade Business Run trke, 14. juna 2018. godine na Savapromenadi, počinje serija poslovnih trka širom Srbije. Serbia Business Run trke u pet gradova Srbije zajedno čine najveći sportski tim bilding događaj ikada organizovan u našoj zemlji.

U okviru Belgrade Business Run-a do sada je trčalo 3500 učesnika iz više od 300 kompanija, a plan je da tokom 2019. godine serija okupi više od 10 hiljada zaposlenih iz 500 najodgovornijih kompanija koje posluju na teritoriji Srbije.

https://www.facebook.com/belgradebusinessrun/videos/2010506905878297/?t=10

Više od trčanja: Serbia Business Run u 5 gradova je trkački, ali i  sportski i kompanijski događaj

Serbia Business Run predstavlja svojevrsnu modernizaciju nekadašnjih radničko-sportskih igara u kojem mogu da učestvuju sve kompanije koje žele da promovišu zdravlje i timski duh kod svojih zaposlenih. Učesnici trke, trče ili hodaju 5 km, a pravo učešća imaju svi, ne vezano za poziciju u kompaniji, broj godina ili nivo utrenirnosti.

“Trčanje je trend koji je stigao u našu zemlju i to se nije desilo slučajno. Trčati mogu svi, a ko ne može, dovoljno je i da prošeta ili kombinuje trčkaranje i hodanje. Iz toga razloga Serbia Business Run okuplja najširi broj učesnika – stare i mlade, žene i muškarce, one takmičarski nastrojene ili one koji bi po prvi put posle dugo godina žele da se rekreiraju. Četvrtak posle posla rezervisan je za dobar osećaj i taj dobar osećaj se prepirčava mesecima nakon trke”, rekao je Verolub Zmijanac, direktor serije i generalni menadžer Asocijacije uličnog trčanja, Atletskog Saveza Srbije.

Slavko Carić, direktor Izvršnog odbora Erste Banke, partnera trke, izjavio je: “U sportu, kao i u biznisu svakog od nas odlikuje velika želja, volja i vera u sebe kada je potrebno istrajati i stići do cilja koji je pred nama. Zato smo se sa radošću i velikim entuzijazmom priključili ovoj inicijativi, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj kompanija u Srbiji. Veoma smo srećni što se Srbijom širi pozitivni duh aktivnog života, koji je zahvatio i poslovnu zajednicu.”

Učestvovanje na događaju kao što je Serbia Business Run predstavlja oblik društveno odgovornog poslovanja. Svaka kompanija prijavljuje jedan tim koji se sastoji od minimum 3 zaposlena, a ograničenja u broju prijavljenih ne postoje. Pobednik na trci je ona kompanija koja ima najmanje zbirno vreme od najbrža 3 zaposlena. Naravno, smisao trke, pored takmičarskog dela, je dobro druženje, te većina učesnika se manje opterećuje rezultatom, a više ponudom pića na šanku, večerom i uživanjem na “afer run” žurci.

Svaki učesnik dobija bogat startni paket koji uključuje medalju, majicu, bon za večeru i startni broj sa čipom. Nakon trke ga očekuje večera, piće i žurka. Dobra zabava, muzika i piće su zaštitini znak “After run” žurki jer pobedu treba nazdraviti uz nagrade, ples i druženje sa kolegama.

Serija poslovnih trka startuje već 11. oktobra u Novom Sadu. Sve kompanije iz Novog Sada i okoline mogu prijaviti svoje učešće na sajtu trke https://serbiabusinessrun.com/novisad/

Datumi trka u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Suboticu su već zakazani za narednu godinu i mogu se pronaći na sajtu organizatora.