fbpx

HomeAktuelne vestiAmbasadoriKako je Generalni direktor BIG CEE nagradio najbržu koleginicu!

Kako je Generalni direktor BIG CEE nagradio najbržu koleginicu!

U susret novom izdanju najvećeg team building-a u zemlji, razgovarali smo sa Anđelom Cvetković, finansijskim kontrolorom kompanije BIG Central European Estates, o učešću njenog tima na Belgrade Business Run-u. Oni imaju sve – brojnost, motivaciju, timski duh, takmičarsku nastrojenost. Saznajte šta je za Anđelu i njene kolege bio šlag na torti!

Kompanija BIG CEE u kojoj radite kao finansijski kontrolor u 2018. godini je učestvovala na Belgrade Business Run-u sa 23 predstavnika. Koji je ključni razlog za vas i vaše kolege da učestvujete na ovom događaju?

Mi smo vrlo homogen tim, volimo da provodimo vreme zajedno, družimo se i van posla i to je ono što zapravo čini naš tim jako dobrim i u samom poslu.

Vaša kompanija je imala interne nagrade za svoje predstavnike na Belgrade Business Run-u. Generalni direktor je obećao nagrade za prva 3 mesta koje osvoji neko iz vašeg tima. Koje su nagrade bile u pitanju? Koliko je to doprinelo vašem takmičarskom duhu, da li vas je pokrenulo da se malo trkate sa kolegama?

Mi zapravo nismo ni znali koje će to tačno nagrade biti, što i nije bilo ključno u tom momentu, već sama motivacija da treba da damo sve od sebe kako bi svako od nas kao pojedinac, i kao i tim od troje, prošli što je bolje moguće.

Osvojili ste 1. mesto u timu vaše kompanije na prošlogodišnjem Belgrade Business Run-u. Pored nagrade kojom Vas je kompanija nagradila, po čemu ćete još pamtiti ovu trku?

Iskreno, najviše ću pamtiti po ličnom naporu koji sam izvukla, čini mi se, iz petnih žila za koje nisam ni znala da postoje! Obzirom da se nisam ni spremala za trku, u smislu kondicije kroz trčanje.

Na koji način je učešće na Belgrade Business Run-u doprinelo jačanju timskog duha među kolegama i nagrađivanju individualnih uspeha u poslu i nakon trke?

Belgrade Business Run je jako interesantan i vrlo motivišuće osmišljen koncept, koji sam po sebi, kao i kroz fantastičnu organizaciju, motiviše poslovne ljude na fizičku aktivnost, druženje i jačanje timskog rada i duha.

Kao primer dobre prakse kada je u pitanju team building i nagrađivanje zaposlenih za ostvarene rezultate, šta biste istakli kao prednost ovakvog vida podsticanja zaposlenih?

Smatram da je najpre sama odluka našeg direktora Roberta da svi učestvujemo u trci odlična za podsticaj, opipavanje granica svakog pojedinca kao i jačanje osećaja za tim, pripadnost firmi i orijentisanost na timsku saradnju i empatiju, a sama ideja o nagradi je više bila kao šlag na tortu u svemu tome.

Iz ugla zaposlenih, šta biste poručili kompanijama koje još nemaju ovakvu praksu?

Da što pre počnu sa takvom pozitivnom praksom jer će mnogo toga uspeti da potaknu, podstaknu i izvuku iz svojih zaposlenih kroz njihov mentalni karakter.

Koje su po vama 4 glavne karakteristike koje imaju uspešni lideri?

Jasna vizija, integritet, pozitivna motivacija, ljudi oko njih.

Koji moto svakodnevno sledite na svom poslovnom putu?

Voli to što radiš, pružaj svoj maksimum i poštuj sebe i svoje kolege.

Kada je Vaše vreme za vežbanje? Kako usklađujete trening i poslovne obaveze?

3-4 puta nedeljno uz određeno odricanje i veliku samomotivaciju.

Bavite se i jahanjem! Da li i na koji način vas jahanje čini boljom u poslu, a na koji u privatnom životu?

Konji su, sa jedne strane, jako senzitivna, nežna i plemenita bića, a sa druge strane, to su izuzetno jake životinje koje čovek ne bi smeo da potceni. Saradnja sa takvim bićima u kojoj ti treba da ih motivišeš da rade sa voljom, da ostvariš uzajamno poštovanje i postigneš adekvatan nivo discipline i sve to bez ijedne izgovorene reči, menja čoveka iz korena i oplemenjuje ga jednom posebnom životnom energijom u svakom smislu.

 

Registrujte se OVDE  i  povedite svoj tim na sledeću Business trku!