fbpx

HomeAktuelne vestiAmbasadoriOd trke očekujem samo pobedu – Darko Savić, ambasador Serbia Business Run

Od trke očekujem samo pobedu – Darko Savić, ambasador Serbia Business Run

AMBASADORI SERBIA BUSINESS RUN – A SU USPEŠNI POJEDINCI. ONI SU LIDERI NA SVOJIM POZICIJAMA, PREDUZETNICI I VLASNICI KOMPANIJA I VIZIONARI SA JASNIM CILJEVIMA KOJE OSTVARUJU. SA DRUGE STRANE ONI SU LJUDI OD INTEGRITETA KOJI ZAGOVARAJU ZDRAVE NAVIKE I INSPIRIŠU NAS DA SE BRINEMO O SEBI I SVOJIM KOLEGAMA. KAKO USPEVAJU DA UKLOPE POSLOVNE I PRIVATNE OBAVEZE SA AKTIVNIM ŽIVOTOM, PROČITAJTE U NASTAVKU.

 

Darko Savić je novi ambasador Serbia Business Run trke, master inženjer i pomoćnik direktora velike državne kompanije, ali i pasionirani Triatlonac. 

KAKO SI POČEO DA TRČIŠ?

Počeo sam da trčim sasvim slučajno pre 12 godina. Sada imam 44 godine. Sećam se tih svojih prvih treninga kada nisam mogao da sastavim ni jedan kilometar u kontinuitetu. Tada nisam ni znao šta je to “pace”. Vremenom su se distance na treninzima povećavale, počeo sam sa kraćim trkama, zatim i dužim (maratonima), a u poslednje 4 godine sam zavrsio 4 Full Ironman trke.

KOJE SU TRI STVARI U KOJIMA SI BOLJI U POSLU ZBOG TRČANJA?

Kada trčim osećam poptpunu slobodu, što mi omogućava da razmišljam dosta racionalnije pa su samim tim, takve i odluke koje poslobvno i privatno donosim.

KAKO UKLAPAŠ TRENINGE SA POSLOVNIM OBAVEZAMA?

Treniram svaki dan, radnim danima obično to radim kasno popodne posle posla, a u slučajevima kada imam po dva treninga, jedan radim rano ujutru pre posla. Vikendima su mi treninzi obično prepodne.

DAJ NAM SAVET – KAKO BALANSIRAŠ PRIVATNO – POSLOVNO?

Balans treba praviti u glavi i onda je sve pod kontrolom.

KOJA JE PORUKA VAŠIM KOLEGAMA KOJI JOŠ NISU POČELI DA TRČE?

Samo da počnu a posle će im sve samo kazati. Ulazak u trčanje ja vidim kao novo rodjenje odnosno početak novog života. Moj život se od tada promenio za 180 stepeni.

ŠTA OČEKUJEŠ OD BELGRADE BUSINESS RUN TRKE?

Od SBB Belgrade Business Run očekujem, sasvim neskromno pobedu, pa kako Bog da. Živeli!