fbpx

HomeAktuelnoBlogSportski duh i odgovornost menadžmenta za zdravlje zaposlenih recept je za poslovnih uspeh kompanije Flender iz Subotice

Sportski duh i odgovornost menadžmenta za zdravlje zaposlenih recept je za poslovnih uspeh kompanije Flender iz Subotice

Jedan od vodećih svetskih proizvođača sistema mehaničkih i električnih pogona kompanija Flender iz Nemačke ima svoje predstavništvo u Srbiji, fabriku koja posluje u Subotici i koja je vodeća u poslovnoj liniji proizvodnje vetroenergije. Šta su to sportske kartice, koji je to recept za uspeh i koja očekivanja od trke u Subotici imaju zaposleni u kompaniji Flender, otkriva nam Dragana Marić, HR Associate iz ove kompanije.

O kompaniji

Flender, sa sedištem u Boholtu u Nemačkoj, je vodeći svetski proizvođač sistema mehaničkih i električnih pogona. Već više od 120 godina Flender proizvodi mehaničke i električne komponente najviših performansi, inovacija, kvaliteta i pouzdanosti.

Fabrika u Subotici je vodeća fabrika u poslovnoj liniji WG (Wind Energy Generation, u prevodu „Proizvodnja vetroenergije“). Poslovna linija WG kompanije Flender svojim proizvodima i uslugama pretvara vetroenergiju u profitabilan izvor zelene energije. Proizvodi WG poslovne linije uključuju različite tipove generatora sa prenosnikom snage, direktno pogonskih generatora i komponenti, pod brendom Winergy. Flender i Winergy su dva snažna brenda, kao deo jedne kompanije.

Koliko će trkača iz Vaše kompanije učestvovati na predstojećoj Serbia Business Run trci na Paliću i kako motivišete zaposlene da budu aktivni, okrenuti zdravim životim navikama?

Na predstojećoj trci, iz kompanije Flender, trčaće 44-oro koleginica i kolega.

Kompanija Flender svojim zaposlenima obezbeđuje tzv. sportske kartice, čime zaposleni ostvaruju pravo na besplatno korišćenje različitih sportsko-rekreativnih sadržaja, poput otvorenog i zatvorenog bazena, gradskog klizališta, stonoteniserskih sala, otvorenih i zatvorenih terena za kolektivne sportove itd. Dijapazon usluga se konstantno proširuje i svake godine razmatramo kako da ova beneficija bude što više u skladu sa potrebama i interesovanjima naših zaposlenih.

Winergy grupa posluje u vetroindustriji i kroz inovacije, omogućuje stvaranje održive, zelene energije i zaštitu životne sredine. Kako i koje vrednosti iz sporta primenjujete u definisanju Vaše poslovne misije?

Pre svega, težimo da budemo najbolji u svojoj oblasti poslovanja i posvećeni smo ostvarivanju najboljih rezultata. Pored toga, od sportskih vrednosti u našem poslovanju, istakli bismo visoke performanse – predvodimo vodeća svetska tehnička rešenja, fleksibilnost – pokazujemo agilnost u svim našim procesima kao i pouzdano partnerstvo – klijenti imaju poverenja u naše proizvode, u našu kompaniju i zajedno sa njima radimo kao tim na ostvarivanju zajedničkih visokih rezultata.

Šta očekujete od najvećeg tim bilding događaja u našoj zemlji i zašto je sport jedan od najboljih načina za jačanje timskog duha, kao preduslova svakog poslovnog uspeha?

Na prošlogodišnjem digitalnom izdanju Business run-a osvojili smo 3. mesto na nivou grada Subotice i nadamo se da ćemo minimalno da ponovimo prošlogodišnji uspeh. Očekujemo da imamo priliku da provedemo vreme sa zaposlenima iz drugih kompanija, kao i da svi zajedno kroz ovaj događaj promovišemo zdrav život i pozitivan duh kroz sport u svetu modernog biznisa.

Šta biste poručili kolegama, kompanijama koje još nisu počele da trče?

Poručili bismo im da probaju da dođu, da vide kako izgleda Business run i dožive pozitivnu atmosferu koja je prisutna – verujemo da će nakon toga i oni sledeći put želeti da trče.

Da li biste nam otkrili na koji način se vaša kompanija sprema za trku?

Promociju Business Run-a započeli smo još na početku juna meseca. Ovaj sportski događaj najavili smo u više navrata kroz sve komunikacione kanale kompanije, kreirajući posebne plakate koji su bili postavljeni širom naše fabrike, pozivajući zaposlene da se prijave za učešće.

Kompanija je obezbedila sredstva za veliki broj kotizacija, a postojala je mogućnost i individualne prijave. Krajem jula meseca, organizovali smo svečano izvlačenje dobitnika kotizacija koje je platila kompanija.

Naši zaposleni se aktivno pripremaju za predstojeću trku, kako individualno, tako i u paru i rado iščekuju trku koja se ove godine održava uživo.