fbpx

HomeAktuelne vestiUncategorizedFiniš Trke za šume – zasađeno 2.000 stabala u Zrenjaninu

Finiš Trke za šume – zasađeno 2.000 stabala u Zrenjaninu

Kakva ekipa, kakva radna akcija! Projurili smo kroz finiš Trke za šume 7. decembra u Zrenjaninu i zaokružili seriju u velikom stilu.

Pokrenuli smo ovu veliku akciju pošumljavanja sa ciljem da se tokom narednih 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija, posadimo što veći broj stabala. 2022. godine smo zasadili 250 stabala u Beogradu, i rešili smo da od 2023. proširimo akciju i na ostale delove Srbije.

Ovogodišnje izdanje Trke za šume je rezultiralo sadnjom 2.000 stabala u Zrenjaninu, zajedno sa 50 najodgovornijih kompanija za primer!

Sadnji su prisustvovale koleginice i kolege za primer i kompanija koje su učestvovale u trci doniranjem stabala, predstavnici medija i naši partneri iz Fondacije Ana i Vlade Divac, Vojvodinašume i Grada Zrenjanina.

Veroljub Zmijanac, naš direktor Serbia Business Run serije, izjavio je da je biznis trka nastala pre osam godina kao mali projekat u Beogradu, kada su okupili kompanije da zajedno trče. Sada serija broji 40.000 učesnika i realizujemo trke u četiri grada, te uviđamo kapacitet da zajedno uradimo nešto korisno.

Shvatili smo da imamo moć da udružimo kompanije i tako smo i došli do ove ideje sa fondacijom „Ana i Vlade Divac“ da iskoristimo tu platformu koju imamo za veće dobro. Hvala i Zrenjaninu što smo ovde da uradimo nešto mnogo veće, nešto će biti još trajnije, zbog čega ćemo i mi doći u vaš grad ponovo” – izjavio je i naveo da će i u naredne dve godine biti organizovane akcije sadnje po drugim delovima Srbije.

Ispred Fondacije „Ana i Vlade Divac“ prisutne je pozdravila Ana Košel, direktorka koja je zahvalila Zrenjanincima na dobrom dočeku i lepoj atmosferi.

Ništa ne bismo uradili bez timskog duha, a ni bez partnerstva. Sadili smo u Beogradu prošle godine, a sada u Zrenjaninu dve hiljade sadnica i nadam se da ćemo sledeće godine nastaviti u tom pravcu. Gledamo sve ove klimatske promene koje se dešavaju i znamo da je Vojvodina ostala i bez onog drveća koje je imala. Zato nam je i drago što smo i bez tog saznanja izabrali za početak Zrenjanin” – izjavila je Košel.

Marko Đuković, direktor Centra za istraživanje i inženjering u Srbiji „Šnajder elektrik“ izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da prisutne pozdravi ispred , kako je rekao, najodrživije kompanije na svetu.

Danas smo se okupili sa jednim velikim ciljem to jest da ozelenimo naš prelepi Zrenjanin. Ovo je deo misije koju „Šnajder elektrik“ gaji globalno, a to je da imamo svet sa karbon-neutralnim otiskom, novi svet koji je daleko energetski efikasniji i svet mnogo zdraviji za sve nas” – izjavio je Đuković.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac takođe je izrazio zadovoljstvo što se danas sadi čak 2.000 stabala na području „Motela“ koji je za Zrenjanince veoma interesantno mesto okupljanja.

Ove godine uspeli smo da najveći deo ovog prostora obezbedimo, da bude u vlasništvu grada Zrenjanina i to je bio prvi cilj, a danas taj cilj nastavljamo sadnjom drveća koja će ulepšati ovaj prostor” – rekao je Santovac i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta.

HVALA svim partnerima na projektu: Fondaciji Ana i Vlade Divac, Vojvodinašume, gradu Zrenjaninu i Zelenilu Zrenjanin. Timskim radom smo napravili veliku stvar.

HVALA najodgovornijim kompanijama koje su prepoznale značaj ovakvog projekta i dale svoj doprinos.

HVALA koleginicama i kolegama za primer koji su došli da zajedno zasadimo stabla i zaokružimo ovu veoma uspešnu godinu kako dolikuje.

I sledeće godine trčimo za šume, sigurni smo još brže i bolje.