fbpx

HomeAktuelne vestiAmbasadoriNikada ne preskočim trening, kasnije ne mogu nadoknaditi zbog sledećeg – Anita Calbert, ambasador Subotica Business Run

Nikada ne preskočim trening, kasnije ne mogu nadoknaditi zbog sledećeg – Anita Calbert, ambasador Subotica Business Run

AMBASADORI SERBIA BUSINESS RUN SU USPEŠNI POJEDINCI. ONI SU LIDERI NA SVOJIM POZICIJAMA, PREDUZETNICI I VLASNICI KOMPANIJA. VIZIONARI SA JASNIM CILJEVIMA KOJE OSTVARUJU. ONI SU I LJUDI OD INTEGRITETA KOJI ZAGOVARAJU ZDRAVE NAVIKE I INSPIRIŠU NAS DA SE BRINEMO O SEBI I SVOJIM KOLEGAMA.

Anita Calbert, atletičarka iz Subotice, urednik za spoljnu produkciju u medijskoj kući Panon RTV i pobednica Subotica Business Run-a 2019. godine, ambasador je ovogodišnjeg Subotica Business Run-a. Atletikom se bavi od malena i učestvovala je u brojnim međunarodnim trkama.

Kada si počela da se baviš trčanjem? Da li se sećaš svog prvog treninga i kako je to izgledalo? 

Počela sam trčanjem još od malena, ali nažalost se ne sećam svog prvog trčanja. Krenula sam samovoljno i da nisam bila član atletskog kluba. Trčim kako mi najviše prija i sa uživanjem. Ponekad trčim duže deonice, ponekad kraće, brže ili sporije. Ponekad mi služi kao aktivni oporavak.

Gde radiš i na kojoj poziciji? Kako praviš ravnotežu između poslovnog života i trčanja?

Radim u medijskoj kući Panon Televizije, kao urednik za spoljnu produkciju. Svako jutro mi počinje sa trčanjem ili crossfitom. Nakon toga me čeka posao, i nakon posla me čeka još jedan trening u pitanju je calisthenics gde sam prisutna svaki dan.

Šta su OCR trke? Kako si se ti srela sa njima? Kako si baš odlučila da ćeš ići na OCR, a ne neki drugi tip trka? 

Najviše učestvujem na Spartan Race trkama koja obuhvata puno trčanja dodatnih prepreka koje mogu biti veliki izazov. Mora se imati posebna snaga koja pomaže da se urade prepreke što brže moguće. Super je osećaj kada mogu uraditi prepreke i da nastavim sa trčanjem kako bi što brže došla do cilja.

Šta OCR trke imaju, što ni jedan drugi sport nema?

Treba bit snažan, brz i izdržljiv. Gde ponekada sve tri sposobnosti teško spojiti zajedno.

Da li si primetila neke koristi od trčanja i sporta u poslovnom životu? Šta bi izdvojila kao najznačajniji benefit? 

Lakši kontakt sa poslovnim partnerima, koji su uvek znatiželjni kojim se sportom bavim. Sretna sam da mi dan počinje sa trčanjem i da sam u prirodi i da posmatram kako sunce izlazi i sretna sam kad treniram sa mojim prijateljima. Služi mi kao dodatna energija u toku dana.

Koji je tvoj životni moto kojim se vodiš? Da li ga primenjuješ u trčanju (sportu)? 

Ono što možeš danas, ne ostavljaj za sutra. Nikad ne preskočim trening, kasnije ne mogu nadoknaditi zbog sledećeg. U sportu uvek dajem sve od sebe i kada sam umorna. Sport mi puno znači u životu. 

Šta bi izdvojila kao jednu negativnu stranu trčanja (sporta)?

Maksimalno posvećujem puno vremena trčanju, tako i za ostale treninge i naravno svom poslu. Ponekada nemam puno vremena za ostalo…

Koja tvoja trkačka (sportska) dostignuća bi posebno izdvojila kao tebi najznačajnija?

Učestvovala sam u raznim međunarodnim trkama gde sam obišla puno zemalja i dobila iskustva koje nikada neću zaboraviti. Dobila sam puno prijatelja, iskustvo videti lepa okruženja i prelepu prirodu koje mi je važnija od samog uspeha.

Koji su tvoji trkački ciljevi za 2021. godinu? 

Nažalost trenutno imam povredu… Dajem sve od sebe da se što pre oporavim kako bi ponovo učestvovala na trci.

Šta za tebe znači biti ambasador Subotica Business Run-a?

Velika čast mi je da budem ambasador Subotica Business Run-a i sretna sam zbog toga i da učinim da bude sto više popularno. Naročito za osobe kojima posao obuhvata celodnevnim sedenjem ispred monitora. Biti aktivan je mnogo važno za naše zdravlje i da se osećamo sretno i zadovoljno.

Šta imaš da poručiš onima koji još nisu počeli da trče?

Trčanje je na raspolaganju svima. Ništa posebno ne zahteva, ali daje puno: pozitivno raspoloženje, bolji izgled, samopouzdanje, biti zdrav i imati sretniji život. Samo treba polako krenuti sa malim koracima.