fbpx

HomeAktuelne vestiSaopštenjaZero plastic sportski događaj? #svakalimenkaseračuna

Zero plastic sportski događaj? #svakalimenkaseračuna

Podršku zdravom načinu života, sportu i zaštiti životne sredine od ove godine imamo i od strane kompanije Ball Packaging Europe

Održivi razvoj smo prepoznali kao temu koja je izuzetno važna za sve nas. Cilj naše serije jeste da do 2025. godine budemo 100% održiv događaj, koji podrazumeva recikliranje korišćenih materijala, korišćenje energije iz održivih izvora, kao i prestanak upotrebe plastike u svim oblicima.

Polako smo uvodili održiva rešenja u vidu postavljanja solarnih panela, solarne klupe, redukovanjem papira i plastike gde god smo uspeli, a od ove godine grabimo još jednim velikim korakom do zadatog cilja:

Voda u limenkama – 100% ambalaža za recikliranje

Sve trkače obradovaće vest da su sve četiri trke u okviru Serbia Business Run serije u 2023. dodatno pojačene kompanijom Ball Packaging, koja je donirala 26.000 limenki vode, napravljenih od čistog aluminijuma – ambalaže za piće koja može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima – a sve u cilju zaštiti životne sredine i reciklaže.

Na proteklom Novi Sad Serbia Business Run-u smo po prvi put imali priliku da implementiramo ovo reciklažno rešenje – rezultat jeste recikliranih 5000 limenki, i ni jedna plastična flašica na zemlji!

U saradnji sa našim ekološkim partnerom Ekostar Pak-om smo zajedno popunili (i prepunili) zvezdu uz pomoć koje smo dodatno aktivirali učesnike da odlože ambalaže na odgovarajuće mesto.

5Q5A7558

Presrećni smo što je kompanija Ball Packaging prepoznala našu ideju i rešila da nam se priključi u ovom važnom zadatku. Mi nastavljamo da trčimo ka održivom cilju, a tebe pozivamo da iskoristiš neku od reciklažnih stanica na sledećim trkama. Vidimo se!