fbpx

HomeAktuelnoSponzoriHemofarm – Baš kao i u sportu, glavni izazov u poslu jeste da pomeramo granice i postižemo rekorde

Hemofarm – Baš kao i u sportu, glavni izazov u poslu jeste da pomeramo granice i postižemo rekorde

Zlatni sponzor Serbia Business Run-a, Magnetrans ispred kompanije Hemofarm, i ove godine verno podržava aktivni životni stil i bori se za zdravije društvo i okolinu u kojoj živimo i radimo. Saznajte šta iz Hemofarma kažu o sportu, uspesima, društveno odgovornom poslovanju i Serbia Business Run-u.

Moderno doba i brz život sve više nas navode da svoje vreme provodimo uz računare, sedeći i u zatvorenom prostoru. Ako govorimo o poslovnom svetu, danas je sve svedeno na jedan klik od nas. Sve je manje fizičkih aktivnosti, a poslovni i privatni život preneseni su u onlajn sferu. Od elektronske kupovine odeće, uplate računa, naručivanja hrane, do činjenice da većinu poslovnih aktivnosti možete završiti posredstvom računara.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Zato postavljamo pitanje – imamo li vremena da brinemo o svom zdravlju?[/dt_quote]

Hemofarm podržava sve aktivnosti u kojima su zdravlje i aktivni životni stil u fokusu. Redovna fizička aktivnost i zdrave životne navike ne smeju biti zanemareni, i zato Serbia Business Run (srpsku poslovnu trku) vidimo kao priliku da se zajedno pokrenemo.

Zašto je sport važan u Hemofarmu?

Sport i zdravlje su u neraskidivoj vezi. Kao vodeća farmaceutska kompanija u regionu, borimo se za zdravije društvo i okolinu u kojoj živimo, svakodnevno ističući značaj prevencije i imuniteta. Jedan od važnih preduslova dobrog imuniteta predstavlja upravo redovna fizička aktivnost.

Pola sata bilo kakvog treninga u toku dana biće dovoljno da svoje telo razdrmamo, ubrzamo metabolizam, poboljšamo rad svih organa, sprečimo bolove u leđima, a na kraju dana obezbedimo i bolji san. Ponosni smo na činjenicu da su zaposleni u našoj kompaniji svesni značaja treniranja i da su zato deo brojnih sportskih takmičenja, podsećajući da je za naše zdravlje bitno i da poslovni svet takođe neguje sportski duh.

Gde se Hemofarm nalazi sada

Bližimo se 60. rođendanu Hemofarma i tim povodom rado se prisećamo puta iza sebe u kojem smo od malog pogona u Vršcu uspeli da izrastemo u internacionalnu kompaniju koja posluje globalno – na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta.

Prošle godine smo potvrdili rekord u proizvodnji od 5,5 milijardi tableta i rekordan obim proizvodnje u pogonima Banjaluke, Šapca i Podgorice. Iako rado govorimo o poslovnim uspesima koje postižemo, važan segment našeg rada predstavlja briga o zaposlenima, široj zajednici i životnoj sredini.

 

„Baš kao i u sportu, glavni izazov u poslu koji svaki dan radimo jeste da pomeramo granice i postižemo rekorde. Upravo zato je važno da u posao unesemo sportski duh, a da sportu damo podršku poslovne zajednice.

Serbian Business Run spaja ove vrednosti i na jednom mestu promoviše upravo ono za šta se Hemofarm svakog dana zalaže: redovna fizička aktivnost i posvećenost prevenciji kao životni stil“, ističe Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Šta je za vas društveno odgovorno poslovanje?

Odgovorno poslovanje predstavlja svakodnevnu brigu o zajednici, ljudima i životnoj okolini. Jedini način da osiguramo zdravu budućnost narednim generacijama jeste da svojim postupcima ne ugrožavamo sadašnjost.

Rado ističemo da je Hemofarm ne samo lider u farmaceutskoj proizvodnji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima. Primera radi, pogoni naše kompanije svrstani su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji. Takođe, kroz aktivnosti Hemofarm fondacije redovno pomažemo zdravstvene ustanove u Srbiji, kao i brojne projekte u oblasti obrazovanja, kulture i sporta. Na ovaj način gradimo kulturu u kojoj je briga za društvo i okolinu na prvom mestu.

Hemofarm će i ove godine imati svoje predstavnike na Serbia Business Run trkama. Kakav rezultat očekujete?

Naravno, mi ćemo navijati za Hemofarm tim, a svima želimo dobru trku! Takođe, verujemo da će timski duh i zajednička energija, uz podršku Magnetransa, odvesti našu ekipu do dobre završnice.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]I ove godine bodrimo sve učesnike trke sa željom da podržimo sport i zdrave životne navike. Kao i ranije, glavna podrška biće naš proizvod Magnetrans koji u svom sastavu sadrži optimalnu dnevnu dozu magnezijuma od 375 mg i doprinosi boljem i efikasnijem stvaranju energije.[/dt_quote]

 

Osim toga, Magnetrans omogućava i brži oporavak organizma, smanjenje umora i iscrpljenosti i sprečava pojavu grčeva u mišićima i zato se preporučuje sportistima i rekreativcima nakon fizičkih aktivnosti. Uz podršku magnezijuma, snažnu volju i malo kondicije, verujemo da će učesnici lako savladati pet kilometara.

 

PRIJAVITE I VI VAŠU KOMPANIJU I BUDITE DEO NAJVEĆEG TIM BILDINGA U SRBIJI. PRIJAVITE VAŠ TIM OVDE