fbpx

HomeAktuelne vestiBlogmsg global solutions & msgNETCONOMY – Fizička aktivnost ima izuzetan uticaj na motivaciju zaposlenih

msg global solutions & msgNETCONOMY – Fizička aktivnost ima izuzetan uticaj na motivaciju zaposlenih

Svi znamo da je fizička aktivnost jako važna za naše zdravlje, ali da li stižemo da se bavimo sportom pored posla i privatnih obaveza? Koliko nas kompanije u kojima radimo podržavaju u tome i na koji način?

 

Pričali smo o ovoj temi sa predstavnicima HR sektora kompanija msg global solutions i msgNETCONOMY Sandrom Gucul-Milojević, HR Advisor i Milicom Perišić, HR Specialist.

 

Recite nam ukratko čime se vaša kompanija bavi?

msg global solutions u našoj zemlji od 2011. godine uspešno pruža usluge konsaltinga i razvoja softverskih rešenja sa fokusom na finansijski, osiguravajući i reosiguravajući sektor. Svojim klijentima omogućava rast poslovanja i izgradnju IT strategije uz visok nivo stručnosti i ekspertize. msgNETCONOMY podržava klijente u procesu digitalne transformacije koristeći najsavremenije tehnologije. Sa fokusom na SAP Commerce Cloud, msgNETCONOMY svojom ekspertizom podržava klijente u pocesu digitalne transformacije i poboljšanju korisničkog iskustva kroz različite kanale. Zaposleni ovih IT kompanija imaju priliku da se redovno usavršavaju i rade na različitim projektima u dinamičnom okruženju.

 

Šta je funkcija HR sektora? Čime se najviše bavite?

U našoj kompaniji HR sektor je odgovoran za više različitih procesa – počev od selekcije kandidata, njihovog razvoja karijere i edukacije, sve do HR administracije, kompenzacije i benefita. Nove tehnologije ulaze na velika vrata na sva radna mesta, a sa njima raste i strateška uloga HR tima u kompanijama. Fokus se pomera na dublju angažovanost zaposlenih, njihovo zadovoljstvo, nova znanja i veštine, digitalno liderstvo, kao i na redizajn organizacije. Brendiranje kompanije kao poslodavca i kompanijska kultura su nam na vrhu liste prioriteta za ovu godinu.

Koliko kompanije danas obraćaju pažnju na fizičku aktivnost zaposlenih i takozvani “well-being”, zdravu ishranu, itd?

Poslednjih godina svest o well being-u na radnom mestu je u značajnom porastu. Kompanije prate popularne trendove velikih svetskih kompanija, ali pronalaze i inventivne, manje poznate načine, da poboljšaju zdravlje i zadovoljstvo zaposlenih na poslu. Najveći deo dana provodimo u kancelariji i veoma je bitno da briga o zaposlenima bude na visokom nivou.

 

Da li to utiče na rezultate rada i zadovoljstvo zaposlenih?

Well-being ima izuzetan uticaj na motivaciju zaposlenih. U msg su na raspolaganju različiti individualni sportski programi (Fitpass, Kočović, Crossfit), podržavamo ekipne sportove i takmičenja (timovi za  košarku, fudbal i odbojku). Posebno dobar feedback imamo na časove joge koji se održavaju u našim prostorijama u jutarnjim časovima. Ove godine smo uključili i Voćni dan u ukupan Wellness program.

 

Kako vaša kompanija podržava rekreaciju zaposlenih?

Kako smo spomenule, na raspolaganju zaposlenima je izbor različitih sportova i rekreativnih sadržaja. Pratimo pozive za takmičenja od ‘Samo ne autom’ – imali smo pobednika prošle godine, do Beogradskog maratona – na poslednjem maratonu naša stafetna ekipa je osvojila 3. mesto. Muške ekipe za fudbal i košarku sa prošlog vikenda učestvovale su na humanitarnom turniru u organizaciji BELhospice u Staroj Pazovi. Naša trkačka liga okuplja zaposlene zainteresovane za učešće u različitim trkama tokom godine, na listi obaveznih je BBR.

Da li imate primer neke najbolje prakse u ovoj oblasti?

Iz našeg iskustva, prilikom izbora programa i za održavanje kvaliteta benefita najvažniji je feedback naših ljudi koji koriste well being programe: utvrdjivanje nivoa zadovoljstva programima (periodično), osluškivanje potreba i želja kao način za inovativnost. Prema rezultatima upitnika možemo da prilagođavamo ponude aktivnosti i da wellness ponuda bude uvek u skladu sa potrebama zaposlenih i trendovima na tržištu.

Koliko vam je važan employer branding i u kom smeru ga vaša kompanija gradi?

Kako smo relativno mlade kompanije na tržištu, Employer Branding kao neizostavni deo dobre pozicioniranosti na IT sceni, nam jeste veoma važan, i u skladu sa tim kontinuriano realizujemo učešće na različitim IT dogadjajima u zemlji i inostranstvu, organizujemo različite MeetUp-ove, gradimo dobre dugoročne odnose sa relevantnim fakultetima, i trudimo se da kroz kvalitetne programe stručnih praksi, kao što je TopTalent program, podelimo sa IT ljudima šta je to što mogu očekivati od nas u smislu karijere i kompanijske kulture.

 

Šta mislite o Belgrade Business Run?

BBR je sjajna inicijativa! Učestvujemo od samog početka, feedback naših timova je odličan. Dužina staze od 5 km nije previše zahtevna, tako da i naše manje aktivne, ali ne i manje motivisane kolege, mogu da učestvuju i zabave se! 🙂